Thursday, June 11, 2009

Perlukah Beli Broadband?

Ari tu Auntie IENA bagi pinjam broadband maxis..
Mummy nak try sebab mummy terpikir nak beli broadband
Masa ni ayra sibok jugak try..
Nak tengok kelajuan MAXIS BRoadband kat our area
Unfortunately!!


Sekali....
Adehhh mummy apasal lar lembab sangat dia downloading nih??
Ayra dah bosan nihhh
Ngantuknya lah!!
Lambat nya lahh!!


So kesimpulannya kena try CELCOM
Tapi masalahnya PERLUKAH beli broadband?
sebab kat umah baru ni tak ada line phone!
kat umah lama ada dial up - 1315 tuh..
Hmmmm..
PERLUKAH?

17 comments:

e.l.i.s.s.m.i.e said...

celcom berukband senang nak angkut kemana2...
:D

aisha said...

alahai ayra.. IT savvy betul kecik2 nih.. dia sama besar dgn laptop..
pakai celcom la tp kena tgk coverage gak...

Queens said...

elismie - tuh lah tu masalahnya PERLUKAH?

aisha - hahaha.. dia sama besaq ngan laptop baru perasan.. suka nyibok tuh.. tuh lah kena tgk coverage kalo maxis pun lembab banget...

MRS. K said...

beli celcom broadband!! i pakai celcom.. kelajuan ok..tiptop!!! boleh diangkut kemana jua.. tak yah pakai line phone!!

Queens said...

MrsK - tuh lah kan..
ingat nk beli yg RM 68 permonth tu or prepaid apa pendapat u?

Elyn said...

celcom & maxis dua2 ade org komplen la u..... nape u x try w1max??? u gak yg suggest kat i!!

Queens said...

elyn - wimax kat langat mana masukkkk hahahahaa

tulip said...

perlu perlu...
try celcom dulu. sebab maxis ada tempat tak berapa ok.

Anasfadilah said...

hahaah comel je ayra melepek depan komputer,gambar 2nd tu

kat rumah dila ok aje maxis,siap dl game lagi.

depend kawasan rasanye kak..heheh

cube lawat website celcom/maxis/digi/wimax tengok ada tak liputan broadband kat area tiara tu

pastu tengoklah mana yg lagi tebaek dari ladang

strymx kena ada land line,dah makan beratus juga nak setup landline,lepas tu baru boleh guna berukband dia

macam saya guna maxis yg bayo bulan2 RM68 tu,kira berbaloi la,speed laju juga,lg sekali depend kawasan juga

elok amek berukband ni kak,senang sikit

eliss:: maxis pun ada berukband mudah angkut,tapi bayo mahal sikitlah..heheh

¥ α Ŋ α Đ z µ £ said...

yana guna celcom bluecube
monthly 68..reg dia mahai skit..400++ kot..tak ingat dah..
masa awal guna tu mmang slow..pestu pi komplen..lanih laju gak la..dah upgrate..

ada celcom lagi satu tu..selow jek adik ipar guna..

adik guna maxis monthly 100 tu selow jgak..kat ipoh laju kemain..

tgk tmpt kot..
best ada broadband..bleh bawak mana2..

azzamoro said...

i dah ban berukband... rase lembab gile..

sekarnag i pakai streamyx jek.. puas ati..

Queens said...

Tulip - pakai berukband kah?

Dila - adikku.. wimax kat tmpat AKAK :D(grind) tak dak line,maxis lembap mcm siput PIG, celcom lom atu condition kena apply and trial 7 hari

Yana - ok lar petang satgi nk pi celcom bluecube nk mencoba!

azza = stimix kena apply line tepon tu yg x sanggup tuh,pehtu costly kan

Mak Su said...

aiya...rajinnya dia, surfing ker tu :)

tak meleleh ker airliurnya ke celah2 keyboard? ahaks

Ummibatrisya said...

ok gak kalau nak beli

akak ada celcom broadband blue cube, bulanan bayar RM68, memang ok setakat ini

masa beli harga dia RM699 tanpa contract, ingat nak jual, nak pakai package gov staff dari celcom, bulanan hanya RM50 dan speed lagi laju dari berukband ini

ingat nak jual yang ini, tengah cari buyer, kalau tak jumpa buyer akak akan terus gunalah,

so far memang oklah, tapi akak ni bukan kaki tenet, ada broadband atau tidak ada sama aje :)

m.e.r.a.h.8.t.e.e.n said...

x payah pakai la.. pakai opis nye jer..

MamaAimy said...

no komen...lap top pun xde lg..beruk band pun xde arr... dlm perancangan nk beli...tgu pc fair...

tulip said...

yup. pakai maxis.