Friday, June 26, 2009

Keseronokkan kami tidak penting lagi kini

Outing ngan ayra..
Memang memerlukan byk pengorbanan
lupakan happy hour
lupakan night life waktu outing
Even nak makan seafood di tepi sungai lumpur kuantan yg sedap dan mengiurkan itu juga harus dilupakan..
Demi anak tersayang
Tapau bawa balik hotel
kruk krak kruk krak
gigit isi ketam dan kopek udang
heh..
Demi ayra..
Apa yang seronok dulu
Jadi tidak seronok lagi
asalkan dia happy..
dan kami senang hati.. tak gitu kalian??
Oh ya..
5 Ekor Ketam Bunga masak goreng cili
10 Ekor udang besarrr Goreng bawang
2 Bungkus Nasi putih nasi tambah
Total: RM 53.70
Murahkan??
Cakaplah murah..saja nk kasi kalian jeles di jemaat yg sederhana nih..

15 comments:

nanonano said...

nape xtry ketam msk telur masin yg na ckp tu?
sedappp..
rangup je mcm salut tepung,
hihi

Queens said...

na - hari kedua kan lepas jmpa na tuh terus balik otelll tidoooo

MamaAimy said...

Semua parent alami situasi yg sama mcm ko... tgu anak besar br leh dating & enjoy joli katak mcm dulu...

dh besar nti lain lak masalahnyer... huhu...

terliurnyerrr!!dh la lapaq ni...

Queens said...

Mamaaimy - aku lagi ar sini ujan lebat tak makan pun...

tulip said...

syokkan kalau makan2 du tg lumpur. tak singgah ke makan kepok lekor..

Anasfadilah said...

kak tiara tamau voucher shopping ke?hahaha..apedaa,meh la join giveaway..

p/s::saya soka ketam dan udang..walaupun llergic,saya tak siah,bedal saja!

Mrs.R @ Emi said...

tanjung lumpur kan?
kira murah la tu :)

e.l.i.s.s.m.i.e said...

lamanya tak makan kat tanjung lumpur..huhuhu...tempat aku dating ler ms praktikal kat sana...rindunyaaa...

eiNa said...

dah laa lama xmakan ketam.. baca pun dah terliyuqq nih.. adeyy...

m.e.r.a.h.8.t.e.e.n said...

betol la queens... time suke2 nak tengok wayang pun da takde kn... kerana baby tersayang..

Queens said...

tulip - tak makan kat situ tapau bw balik.. hi hi hi keropok lekor pn x nmpak bayang ..

Dila - mau soping voucher tapi x mo masuk contest..takut hati terlukaaa lagi dalamm

Mrs. R - kan kan kan murah kannn

elissmie - patut lar..ada org tu citer kat aku psl ko dating selalu kat situuu

eina - tiara sndiri pn terliur..skrang nih sbb x mkn lunch tadik

merah8teen- sejak ayra lahir baru 2 kali pi tgk wayang hiks..

YatieJay said...

Dah ada anak...memg bnyk benda kita kena tinggalkan.

Tengok wayang? - dah dua tahun tak tengok

Window shopping sorang2? - dah dua tahun tak buat

Gi pantai? - Sejak naufal lahir 1thn 3bln lalu, baru 2 bulan lepas gi sbb takut dia tak selesa

Lepak kat mamak sambil tengok bola - dekat dua tahun tak gi

Listnya panjang lagi tapi nanti lebih dari tuan rumah lak...enteprem entry kat blog dia...heheee....

Tapi semuanya kita buat dgn rela hati kan.....

KV said...

murahhh...takut kecik ati. Ahaha

yg penting keselesaan anak. Nanti dorang dh besar, mak bapak leh enjoy balik. Hehe

Elyn said...

heheheh layan mkn lam hotel lagi masyuk kot!!!!! ayra mkn skali tak u???

Momma De Licious said...

awak..smalam sayer pigi klang..rumah kakak sayer...ketam bunga bayangkan wak..sekilo RM9....fresh lagi...saiz badan besar tangan dikepal...gred C ar..kalo gred b tu 2 ekor je dah sekilo...gred b pon burah sgt...sekilo RM15...kalo kat econsave, resco pon dekat 20..saiz besar org dah rembat dulu...huhuhu...
Sayer pon rembat lar sekilo yg gred C..dpt 6 ekor...sedapnyer, mlm ni nak buat masak bercili...or mungkin masak lomak cili api...Yummy..