Thursday, June 11, 2009

baby chair tiada dalam senarai pembelian sekarang

Sekarang ni
Aku tak jadi beli babychair untuk ayra..
Sebab..
Dia dah pandai panjatt!!
Even tak merangkak
tapi dia melasak!
Panjat kuar
Panjat berdiri
Dari babychair
sangat bahaya!
Tak boleh control
SAY NO NO NO NO smpai terbelit lidah
Ayra buat donno
Penyelesaiannya
Aku hangkut
Car seat..
Buckle up dia..
Bukak cartoon
and suap makan..
As below piccies..
Hi hi hi

Anak u all dah start memanjat????


*Ops abaikan diaper sekilo tuh yer..masa ni lepas makan nk bagi mandi
(kang org ingat aku pemalas)

19 comments:

MRS. K said...

hahahahaa.. sian ayra.. sama la cam hadif even dia baru je leh merangkak.. tak nak dok diam..letak dia lam carseat or walker klu nak kasi makan...

Queens said...

MrsK- kalo dlm walker dia dh panjat kuar..hu hu hu sgt lasak anak dara itu....

Elyn said...

wafiq letak lam walker kuar.... letak lam high chair kuar.... last2 i dukung je bg mkn!!!

pergh ayra diaper sekilo wafiq time mlm je heeheheh

DYLA said...

huhu. tp mcm best ada high chair sbb bila time mkn dia sama2 mkn ngan kite.

Nina said...

Alesha pon suke memanjat2. Dah x nak mengesot2. Nak berdiri mcm dah pandai2 nak berjalan. Sabo aje la.

eiNa said...

hehehh.. sian sungguh mkan dlm car seat jek dia eik..
sama la ngan aira tuu.. makan duk xdiam...satu umah kena hambat dia nk bagi makan..

m.e.r.a.h.8.t.e.e.n said...

susah rupanya ek nak bagi baby makan... yela.. saya takde pengalaman lagi.. tunggu anas beso dah 6 bulan sok.. papepon bole la ikut cara awak tuh..

e.l.i.s.s.m.i.e said...

jom kiter panjat 2 yer ayra..saya pun suka gak panjat2..

xoxo,
Nuha

Queens said...

Elyn - wafiq u dukung..then u suap?? hu u hu hu i x leh buat cmtuh..satgi dia x mo makan teruih..

Dyla - tuh ar tp dia pajat kuar abih cmne? ajar ar tips tips

Nina - weh dia panjat kuar dah..amboi cepat sunggu si alesha

Eina - tiara dok imagine..eina ligan aira satu umah hahah sambil pegang mangkok hahahahaha

merah- hi hi hi lain baby lain perangai tunggu sok baby u cmner lak

elissmie - nuha..jom ar..ayra pun suka panjat..especially panjat kat bakul baju... pehtu bakul baju tebalik ayra nanges kuat2..

MamaAimy said...

saya belum blh pnjt... mama masih riba saya klu nk mkn... saya mkn sambil tgk tv & pgang kaki... kadang2 kaki saya msuk mulut jadi lauk tambahan... yum..yum..sdp...


Aimy...

tulip said...

nabil pun dah pandai nak keluar dari walker...

rumiza.rashid said...

aku letak aimi dalam my dear baby booster.kalo nak tinggi leh letak bende tu atas kerusi.makan atas walker sll sepahkan walker.hmm walker pun dah tak naik

Dong_Sanchai said...

kekekeke...senag letak car seat ek..
high chair takde belt ke? pasang ar..ayra neh mmg lasak eh

Jiey^Mien said...

Err.. Anak saya plak, tatau bila nak memanjat.. huahuahua.. :P

Looking at the bright side, saya takyah nak risau2 dulu kan? :P

YatieJay said...

Memg susah nak bagi makan kalau dia asyik nak explore persekitaran dia....makan dah jadik perkara kedua.

Akak ni kekadang siap bergaduh dgn Naufal nak soh dia makan bebaik.....

oren... said...

hahahaha...

sebijik yg akak buatkan masa kat muhammad dulu..selalunya bubuh time nak masak lah..sebab susah kalo nak monitor dia..tapi tu pun, sat jeklah tahan..pastu, dia kerabat keluar...

Queens said...

Mamaaimy - anak ko makan kaki means nk dpt adik lagi lalalalalaaa
(Lg pn ko ngidam nk anak laki kannn)

Tulip - dah start melasak depa nih

Rumiza-aimi ko x melasak nk kuar ke? baiknya lah haii

Dong - high chair tak beli..tpi takut ar kang teralpa dia goyang kerusi tu terbalik ke apa ke..ayra sangat lasak dong..

Jiey - yup..allah bagi setiap hambanya sesuatu yg kita mampu..and terbaik buat kita.. insyallah semua ada hikmah.. hug jiey..

yatiejay - kak.. heh..tgh bayangkan akak gaduh ngan naufal sambil suap dia makan heheheheee mesti dia tepis pingan n sudu tukan

Oren- kak pun buat lagu nih.. hi hi hi (ni tok mama tak tau) if dia tau mesti kena marah..

izhannasaiful09 said...

Salam perkenalan queens & bby ayra..

ayra dh notti yer? my Hanna alhamdulillah time makan behave je dok dlm high chair..senang ibu bg makan..

Momma De Licious said...

Queenss...olo..loooo...comeynyer anak dare deme....kome punyer anak terune nak kawan dgn anak dare deme boley?? Huhuhu..kesian kena letak dlm baby carseat..ala2 dibuli mak sendiri...Yang penting,diapers sekilo, bagus Ayra kuat nyusu ye..