Monday, June 15, 2009

New Flash Card for Ayra

Tadi lunch
Jalan2 kat amcorp
Terjumpa and memang nak beli flash card
kat umah ari tu dah beli kat toy's r us
dah lar mahal 20hinggit lebey
tapi tak colorful
menyebabkan ayra boring + bosan
bila aku ajar dia wat donno
masa beli tu kelamkabut biasa lar aku ni jenis tak beredan tegopohgapah..
hiks.
so ni colorful sikit
tak sabar balik kang nk ajar dia

A = APPLE
B= BALL
C= CHICKEN


yng ni harga dia murah bangettttt
RM3.50 jer!!
sila lar jeles!

8 comments:

MamaAimy said...

murah nyer..jeles ni... apsal ni pun x bg hadiah kt ank aku...blh corier sekali....hahaha...

Cik Aimi Husna said...

wah lepas ni leh baca paper la ayra..

selamat belajar!

Jiey^Mien said...

wahh.. pasni bleh baca magazine dah ayra..

tiara, elok tau buat flash card kat anak..

buat for a few seconds only, tapi kerap..

seminggu introduce 5 cards n repeat it, 2nd week tambah card baru plak.. ni method yang glenn doman pakai..

YatieJay said...

Serius..melalui pengalaman akak sendiri flash cards ni sangat membantu dia belajar words baru. Tapi takleh tunjuk lama2 nanti dia cepat bosan.

Sehari kau tunjukkan seminit dua pun dah cukup lama....tapi consistent. Naufal dah kenal beberapa words.

Tapi disebabkan mak dia ni hangat2 taik lembu, dah lama tak buat dia lupa balik daaaa....

mummy_adam said...

murah nyer.. haruslah lepas nie ayra pandai baca..hehe

e.l.i.s.s.m.i.e said...

aku dah lama tak ngajar nuha baca..ummi yang malas..apa kes plak ni :(

Ibu Ayra said...

murahnya flash card tu...

YatieJay said...

Alamak Tiara...cara comment akak kat atas tu mcm bijak benor Naufal....dia bukan dah kenal beberapa words....tapi kenal beberapa GAMBAR yg kita sebut...

(sempat lak buat komen pembetulan...hihiiii...)