Tuesday, June 9, 2009

Cerita panjang @ sabtu ahad dan isnin..

Assalammualaikummm...
Wah panjang nak cerita ni..
Sila beli popcorn dan minum coke
Lalalala



Perancangan Allah untuk hambanya adalah lebih baik dari perancangan manusia itu sendiri..
Redha..
Since we all tak jadi pi ke kuantan..
Jadinya cuti-cuti malaysia ada lah di Shopping Compleks sahaja lar.. hiks

Sabtu..
Seawal kul 915 pagi.. dah tercongok di OU..
Nak main bowling
Sefamily..
NGan tok mama sekali main bowling
Hah amekk ko..

Ayra happy face tgk bowling ball..
MErenggek2 nak merangkak kat Alley Bowling tuh
Aku risau kot terpelanting bola bowling tu jer..
Sib baik pepagi buta x ramai orang
Ayra pun sporting masa nih..
Siap aku suap bubur, minum milk.. tukar diaper..
hahahaha (5 games sakit tulang belakang aku)






Nih score board..sila percaya yg tertinggi tu ialah score mummy lalalalalaaaaa

Then dah noon tu
lepas dah selesai sumer
Jenjalan kat OU
masa tu tgk MOM Care ada sales
Apa lagi serbuuu
(beli yg perlu jer)
Since botol susu ayra baru jer aku rebus sampai cair (kes tgk tivi tak ingat dunia)
So aku beli ar replace (ada less 20%)
Kat OU tak beli apa punn
(aku pun tak berapa sihat so by 330pm dah ada kat umah makan ubat n tidoo)

(nih dah kat rumah ayra main kotak (suka sangat main kotak)


Sunday..
Melencong ke Midvalley..
Jalan sini jalan sana
lenguh pinggang lom abih (pasal bowling tu)
Tapi sesoping nyer hal lupa segala

Kalau korang perasan
Ayra jarang pakai kasut..
Sebab ayra takder kasut hahaha
ada pun kasut baby (tapi tuh dh ketat kat ibu jari)
Teruk aku kan..
bagi aku if takder kepentingan kasut tu (ayra lom leh jalan so x yah beli) hahahaha
Masa jenjalan tu
Tetiba ternampak kasut bubble gummers tu comey n cute jer (comey untuk poket kami)
Ada sales lak tuh..
Tu yang rembat dan dan tu terus pakaikan ayra..
Cantik tak kasut ayra???
Masa nk pakai tu aku siap gigitkan (takut melecet)
Pehtu beckham cakap..
bukan aku yg nak pakai suppose ayar lar yang kena gigit..
heh betul gakk... (Again ayra main kotak)



Daddy pun tak lepas peluang nk sesoping
Sumer ada sales
(tapi baju orang lelaki sales pun mahaii)



Masa ni aku ngan ayra dok tunggu daddy try baju n suar
berejam2
kalah orang perempuan soping...
Dah kul 530 balik...

Malam tu
budak tecik nih.
nanges2 tak mo tido
padahal dah ngantuk gilerr
mata pun dah merah
jenuh aku ngan beckham
tepuk2 dodoi2 tak mo tido
nanges yg sedih gila..
siap panggey mamamamaaaammamaa (tok mama dia lar tu)
selalunya aku tidokan sorang2
so beckham akan kluar
dia nanges if beckham kuar..
then beckham nk tido kan
so aku nak kluar ar kemas apa yg patut
sekali dia x bagi jugakkk
last2 kena ada dua2 atas katil
baru dia diam
last2 beckham dodoi berdiri
baru nak tido..
dapat perangai baru..



Isnin pulak
keluar lewat sikit
ingat nak breakfast oldtown kopitiam
yang RM 4.90 nyer value meal tuh
tapi time smpai kul 11 jer..
tepat kul 9 ayra dh masuk tido
so macam tak sempat jer..

Perancangan hari ni nak pi CAVENCI
Cari tempat / rak tv
dalam paper ada tulis RM 99 hinggit..
Lawa ar.. (dalam paper)
Sekali sampai kedai CAVENCI
itu bangla cakap macam ni
"akaaaa itu kaloooo offer 3 hari sajaaa..sikalang sudah harga 399"
aku tak sempat tanya banyakk
itu budak kicikkkk sudah kasii jeritttt
ayooo..terus lari masuk keta..
lagipun since bukan within our bajet..
kalo RM 399 baik aku pi IKEA
kan kan kan..
Terus ar gi JJ balakong
Breakfast kat foodcourt dia..
ok lar.. pepagi hari senin tak ramai orang
heaven jer bersoping

Ni tangkap gambar kat father days contest
Design a special card ke apatah
"oh ya jgn heran dahi ayra tu tampal tisu sebab dia sedu"
ELYN kan sedu hari tu..dia nk tampak tisu kat dahi hiks
tapi aku tak tau relevannya tampak kertas tuh
maybe sebab sejuk kut..

kat JJ
ni kali ni beli barang mummy pulak
VINCCI sales up to 50%
nafsu mcm nk beli 40 pasang kasut..
tapi poket soh beli 1 jer hahahah
daddy beli tali pinggang
seluar lagi...
untuk ayra..? takder apa2
sabtu ahad asik beli barang dia jer.. hi hi hi



Ok tuh jer lah cerita
sabtu
ahad
isnin
ayra dah penat n letih
sekarang tidooo



Kesimpulannya
Apa yang allah rancang untuk kita..
Semuanya indah belaka..

14 comments:

DYLA said...

amboi panjang citer ni... best sungguh dgr dpt soping ke sana ke mari..

comey sungguh ayra!

Elyn said...

wah panjang nyerrrrrrrrrrrrr......... cite part mlm x de ke???? lalalalla

Queens said...

Dyla - hehehehe tuh ar setaun sekali jer dpt rasa camnih

Elyn - part malam blog sebelah sana hik hik

eiNa said...

tiara, bla lagi ada sale mane2? nak cari baju raya aira.. syok tgk u soping sakang..

Queens said...

Eina - kat OU poney ada sales up to 70% sekarang..tp x leh ar dpt semurah warehouse sales tuh..pehtu ujung bulan ni mydear ada sales gak tapi mydear takder baju hee..

MRS. K said...

ari minggu + isnin ayra adalah best!!.. soping sajork!!

e.l.i.s.s.m.i.e said...

syoknya shopping2..mak aku cakap, kalo letak kertas kat dahi tu, baby tu attract kat kertas tu so automatik hilang laa sedu tu..make sense kan?

ma2anis said...

soping sakan !!!
3 hari berturut2 soping.. kite dgr cam letih jer..
tp best, happy.. bila dpt bersama suami dan anak kan?!

Queens said...

MrsK- ayra mcm x happy..tapi mummy dia heppi hi hi hi

Eliss - tuh ar aku dok terpk2 kelogikannya tapi aku buat jugak dah org tua soh kan

ma2anis - mmg letih pun tapi siokkkkkkkkkkkkkkkkk.. :D

MamaAimy said...

wahhh..pahjang nyer cte... ko dpt durian runtuh ker..asyik shopping sakan jerr.... suka tgk ayra naik buggy tu... cute sgt...

azzamoro said...

panjangnyer citer..

bestkan if dapat shopping hari2.. huhu

i pun bile weekend suke pi jalan2 ukur sopping komplex..rase cam tak penat jek..

kalau pi jogging kt taman, skejap jek dah rase penat btui...huhu

mummy_adam said...

huhu..panjang nyer..rajin nyer..

kita terbalik lah kak..last saturday ena p midvalley n sunday plak p OU..apalah kita nie.. weekend nie akak nak p mana plak??

mommysarah said...

sungguh2x kena makan popcorn n air coke nie. puas betul bershopping. :))

Queens said...

Mamaaimy - durian dh musim skrang..dia tak runtuh dia luruh hahahah

azza - tuh lah..tetambah ayra x leh berpanas..so sopin compleks jer lar tempat yg sesuaiii (utk mummy juga sesuaii amat hiks)

ena - larrrrrrrrr... tuh ar tuh. ari tu jmpa kejap jer..nnti kita fix satu date jumpa okk.. buat gathe ke lalalalala

mommysarah - kalo ikut nafsu ni x puas2 oooo..rasa nk soping setiap hari.. hu hu hu