Saturday, June 20, 2009

Outing Selepas Hampir 7 Bulan

Selepas memikirkan dan menilai
Menyerahkan segala pada Allah
Memohon agar semua berjalan lancar
kami mengambil keputusan untuk bercuti
Doakan semuanya ok ya..

Malam sabtu aku start berkemas..
Beckham??
Hemmm sumer serahkat aku..dia tengok bola
lagipun kalau dia kemas kang
jap gi aku keluarkan balik
sebab dia suka bw byk baju buat penuh beg jer
hiks..
percutian suppose tak perlukan byk baju
itu tips tuh..tapi utk adult ar
untuk baby..
aku hangkut sumer..

Ini baju mummy and daddy include toiletries.. one bag should be enough..


Ini persiapan ayra lar..tak masuk susu+botol susu+ubat+walker+carseat+nestum+biskut sumer haku hangkut..baju baby biar lebih takpe
kalian ada tips? sudi lar share..


Ini outing kedua selepas bulan 12 tahun lepas..
almost 7 bulan kan?
kalau ikut aku nih
memang kaki berjalan and bercuti
cuma dah ada anak ni
memang pikir banyak lah if nak bercuti
fobia tu
takut ni
risau tu
teringat n terpikir ni
kalian ada ke banyak pikir macam aku nih
(excluding elyn dia lagiii byk pikir.. aku byk amik nasihat dari dia..ada berguna perangai MONK dia tuh.. hiks..thanks elyn)

Cuma sekarang aku risau
nnti 2 hari ayra x makan bubur lah
asik makan nestum + biskut jer
harap dia x lapar lah
ok itu jerlah dah nk tido nih
esok nk travel pagiii
bak kata kak oren
travel pagi tak hangat!
Destination??
akan diberitahu kemudian
aku tak bw laptop
susah nk jaga
tak percaya tinggal kat hotel
kang hilang
nangis aku tak berlagu
better safe than sorry
ISNIN dan SELASA ada scheduled post
untuk korang if boring2
hahahah
(aku nak gak 16K duit nuffnang) lalalalla]

7 comments:

Jiey^Mien said...

have a nice trip..
tak sabo nk tgk gamba! =)

YatieJay said...

Pergi jugak ye...dalam rasa nak dan tak nak tu...

Enjoy yourself ye....

oren... said...

x jadi mai penang eh?

moi buleh beli, kena rajin2 ramahkan diri bila p kedai2 mkn, mintak depa masak skit...

selamat bercoti :)

Elyn said...

u cuti pi mana???? nk ikut!!!!! woooo boring sey x de org nk kacau!!!

e.l.i.s.s.m.i.e said...

alaa..bercuti ker...selama bercuti..

chik star said...

bestnye jalan2.
:)

izzahazfar said...

kak..
zah baru balik jln2 ngan hubby n raziq..
betui..ada anak kita fikir 2 kalikan..tapi zah n hubby redah aje..

naik flight pun doa raziq ok..

so far ok..
yg dekat2 tak tau nak jln bila..
tapi next trip p jakarta..huhuhu..tak sabar..