Saturday, June 13, 2009

Malam Minggu Lepas Balik Tesco Surfing Internet..

It's saturday night...
And guess what.. mummy kat umah tgh hapdet blog gagaggaga
Astro tak ada citr best..
Kasi can daddy tgk bola..
Ayra dah lama tido..
Tu pun setelah puas golek sini sana
Jenuh dok tepuk montot and gosok kepala..
Tuh lah perangai ayra if nak tido
mesti kena tepuk montot and gosok-gosk kepala..
kalau just tepuk jer nanti dia tarik2 rambut
Perangai baby kalian if nak tido camner?
Kena tepuk tak?
ke senang jer.. letak kat katil terus lena??

Anyway ini umpama luahan hati lar lagi
(biasa lar aku kan drama queen mummy)
Tadi balik kerja dukung ayra...
Ya Allah..sebak jer rasa
Ringan sangat dah ayra..
Ayra ni senang jer susut badan..
Last 2 months dia demam ..
Berat dia susut..
Then baru nak naik balik
Demam lagi.. baru 3 hari demam
susut balik badan..ringan betul badan dia
sedih jer rasa..
Tengok anak orang lain (tengok/pandang2 dlm blog lar hiks)
Badan gempal/gebus-gebus/bambambom..
Tengok ayra..
Allah halus..
Apa-apapun aku bersyukur
Ayra dah sihat..
Alhamdulillah..
Cumanya hati seorang mummy ni
Tengok ayra dah tak segebus dulu..
compare ngan gambar2 dia masa dia 1,2,3,4,5,6,7 bulan..
hmphh..takper lah kan
nanti aku tukar susu yg untuk "weight gain for baby"
ada kan??
itu jer lah luahan hati aku di malam sabtu
terima kasih lar sudi baca
posting memalam buta nih

hiks..

8 comments:

Jiey^Mien said...

kalau diikutkan sedey gak bila berckp pasal badan anak ni.. ian dulu, badan bukan main gebu gebas.. tangan berketak2.. masuk umo 7 bulan, berat tak naik2 smpi skrg.. tatau nak wat ape dah.. macam2 vitamin dah kasik..

takpe la.. janji sihat walafiat.. =)

tulip said...

ayra ok la tiara. saya tengok gebu je dia. ;) maybe saya belum tengok ayra secara live. lagipun dia tengah lasak kan tu yg susut sikit. tak pe janji ayra sihat. nabil pun kerap demam.

¥ α Ŋ α Đ z µ £ said...

damia pun demam ja..musim kot..pagi2 nak pi keja kena mandi damia gak..
takut mandi lewat lagi panas demam dia..

mummy_adam said...

akak cuba lah tukar susu.. dulu adam pun ala2 selim kan.. lepas tukar susu nampak tombom sket dah.. pipi pun dah mcm apam sket..hehe..

YatieJay said...

Anak akak pun dah susut badan dia...caya tak kalau akak kata termasuk hari ni (14-JuN) dah seminggu dia tak makan pape.

Kalau dia baring, nampak tulang rangka dia....sedih mak nyaaahhhh...Nanti org kata anak aku tak diberi makan...maknya lak naik badan mcm dipam...huhuuu...

YatieJay said...

Eh nak tambah.....Nak tukar susu lak tak mungkin boleh....sbb dia alah susu lembu. So, cuma harapkan isomil aje....

Akak lak nak tanya kau...ada cadangan tak utk Naufal? heheee...

Queens said...

Jiey - ya itu yg penting..janji sihat walafiat..itu yg utama

Tulip - hi hi kalo jmpa life telecast ayra kecik jer cuma dia panjang

Yana - a'ah dulu tak tau if demam bleh mandi..sbb ikut ckp org tua2 kan kalo dmm x leh mandi tp dr ckp kena bg mandi kasi kurang panas

Yatie - isk kak?? bw gi doktor tak?/ apsal dia x mo makna??
kak..heheh saya pun baru 11 bulan jadi ibu kak..pengalaman amatlah kurang.. anyway try gi consult ngan doktor..

MamaAimy said...

Samalah dgn Aimy...klu nak tdo kena gosok kepala...tepuk montot... lg 1 kena pasang zikir... bila dgr zikir taulah time nk tdo... dulu dia tdo buai dulu...x pyh la tepuk2... dh lena br angkt ltk ats katil...tp skrg dh x nak tdo buai... kdg2 amik masa gak dlm 15 minit br betul2 lena... terguling saner sini...dh letih br slow2 pejam mata... kdg2 senang... x smpai 5 minit dh lelap...... aku tgu betul2 ngntuk br bwk msuk bilik...br senang sket...