Wednesday, June 3, 2009

2nd Tips Mummy

Lupa ar pasal 2nd tips
Ok diet for lunch
(hi hi hi tapi aku rasa ramai yang berpuasa kat)
tapi bila bukak poser
jangan ar melampau2 (ingat untuk diri aku gak)

Cuba teka apa neh??


Tadaaa..Laksa
Ok selalunya lunch aku amik laksa
Ni complete diet
sebab apa
Ikan/Telur = Protein
Laksa = Kabo
Ada sayur (timun/asam/) = vege
Satu mangkuk kenyang smpai malam



Cadangan for lunch
Leh juga makan lauk jer
Gi makan KFC tapi buang kulit..
Boleh amik lauk ikan/ayam/telur/sayur2 tapi jgn amik nasi..
Order sup sayur
Or MIHUN TOMYAM (tu complete dah tu ada sayur sumer dlm tuh)
or ME LADNA??
janji no NASI
ada beraniiii????

15 comments:

Nina said...

Erk..aku mmg suka makan bihun tomyam. kalau ari2 makan mahu bosan gila2....ekekeke

Jiey^Mien said...

Nak buat gak.. Tapi pagi tadi dah terkantoi mkn nasik lemak.. =(

¥ α Ŋ α Đ z µ £ said...

pagi tadi dah tibai nasi kerabu..sedap woo..

Queens said...

Nina - aku dh agak ko akan bg komen hahah ko tukar ar me tomyam tp jgn mkn me selalu x elok

jieymien-hihihi so start nxt week this week makan nasi puaas2 kan skrang musim org kenduri kendara..

yana - huh x leh x le nasi kerabu ada jual eh pepagi?

FIESYAH said...

sedap sungguh lah laksa tu...yummyyy...

Ummibatrisya said...

akak suka,

kalau makan laksa pagi petang siang dan malam pun akak suka :)

MamaAimy said...

hari2 aku tukar menu..bihun tomyam, bihun sup, k.tiau lakna... tp td lunch mkn mekdi mc'chicken & TERmkn kentang sket...hehe


p/s: masa sekolah dulu cikgu ajar klu TER...makna nyer x sengaja... hehehh...

e.l.i.s.s.m.i.e said...

ko ni sajer laa pose2 ni tunjuk gmbr makanan ni..huhuhu

aku dulu x makan nasi dan ganti dengan bihun sampai naik jelak...trn memang turun...

Nina said...

Tulip, makan kentang goreng pon x bole ker? Kentang bukan nasi maaa.
Lapo lak bila teringat kentang goreng...tiara, banjer aku makan mekdi...ko kan 'beautiful'...eeeee

Queens said...

fiesyah - RM 2.50 jer sedap mmg sedap tips nk beli laksa sdap kena sembang ngan org yg jual kalo utara cnfm sedap hiks

Ummi - hah leh ar diet cmtuh..tk yah ar akak dh kurus hi hi

Mamaaimy - mekdi ok tp kentang tu ok ar ko dh mkn byk ke ko tu manjang TER

Eliss - ko pun poser ehhh
aku nk start esok kalo aku sihat insyallah

Nina- aku tau lar ko poser..tulip mana lak ko ckp nih weh???
hi hi hi

DYLA said...

ok roger. laksa ada jual kat depan ni. harap2 leh ler kurus pas ikut tips2 ni.

nasib baik sy mmg tak suka makan mee. hehe

~adeQ~ said...

berani...NO NASI...turun 2 kilo 1st week...

tulip said...

huhu sedang berusaha menahan diri dr mkn nasi. tapi kekadang termakan gak.

azzamoro said...

i nak menyahut cabaran u..

good luck to me.. huhu

Queens said...

Dyla - hi hi hi ok cuba start nxt week tpi tulis tau apa yg dimakan..so this week bleh pi kendri n makn kenyang2

Adeq - tahniahh.. nnti wat journey tau bleh share ngan diaorg apa yg u makan.. hi hi hi

Tulip - termakan tu cmner tu ? sila explain..cmner leh TER makan tuh?

Azza - i dare u.. hi hi hi tapi u start next week lah..this week byk jmputan kan?? nnti u TERmakan kang.. hiks