Thursday, May 28, 2009

Tak suka air kosong

Ayra paling susah minum air kosong..
Tok mama cakap..
sebab masa preggy dulu
Aku tak suka minum air kosong
Yer kut..
masa preggy aku paling suka minum manis2
kalau minum air kosong mcm minum racun..



Same to ayra..
Kalau bagi air kosong macam kena rotan
Nangis melalak2 sekuat hati..
dah ada 2 training cup nih kat rumah
Tapi bila letak air kosong dia buat-buat muntah
Kalau letak juice dengan laju dan terror nyer dia hisap..
Hmmm
Any tips u all?? untuk bagi ayra minum air kosong??


15 comments:

Elyn said...

u dr brown nyer cup ek?? how much?? i dh bg tips kat u tru ym heheh

FIESYAH said...

pandai memilih...

Queens said...

Elyn - dr brwon tu RM 27.90 tapi i dpt 20% less ktat disney world..

Fiesyah - tuh lah pasainyaaa

tulip said...

nabil pun sama tak suka. tapi selalu saya bagi time dia lapar. byk la dia minum. kalau mak saya masukkan sikit madu. baru dia nak minum.

MamaAimy said...

aimy suka sgt minum air kosong...klu bg berdeguk2 bunyi dia minum... agaknyr sbb aku pun suka air kosong...

Queens said...

tulip - huhuhu tuh ar pasai then cmner tulip buat?

mamaaimy - camner ko ajar anak ko..bagus lah weh

wawa said...

kalau si kakak memang liat sikit minum air kosong...
(aku bagi air sirap tawar)
si adik pula...raja air kosong...

Dong_Sanchai said...

sib baik khayla ok minum air kosong...

Cik Aimi Husna said...

aimi suka air kosong sejuk.segar dari peti ais.air kosong biasa2 tak main aaa

azzamoro said...

Airyll pun x suke minum air kosong. i bantai jek bg juice. tp cair la. asal ade rase.

Ummibatrisya said...

akak paksa jugak,

letak aje air kosong dalam bekas minumam baby dan letak atas meja

mula-mula dia tuang-tuang, main-main

bila akak bagi makan, dia lapaq ayaq dia pi cari air suam itu

kalau dia tak nak jugak, masa main-main bagi sikit-sikit, lama-lama mesti dia nak

batrisya skrg, air kosong adalah minuman feveret dia

akak tengok dia tulis dalam buku sekolah, air feveret , sky juice :)

KV said...

danish dah besar gajah ni (6 thn) pun jarang minum air kosong. Kecik2 dulu, kalo dahaga mmg dia meraung mintak susu. Tatau lah napa. Tp berbeza ngan dina. Kjp2 mintak air. Entah la, akak pun tak reti lah. Hihi

Jiey^Mien said...

Salam singgah.. Comelnya Ayra.. =)

FYI, Ian pun before this tanak gak minum air putih.. Pastu dok ajar bg, skrg ni ok dah..

Keep on bg la kot.. Lama2 ok la tu kan? =)

e.l.i.s.s.m.i.e said...

nuha dulu pun buat2 muntah laa sembur laa air kosong tapi bila lama2 dier ok...kadang2 smapai tak cukup :D

Mrs.R @ Emi said...

tiara..me kasik emily minum pakai sippy cup nak plak die...
xpon cwn biasa..cuma kena jg2 jgn sampai tersedak