Friday, May 22, 2009

Ayra nak Thermos untuk bubur panas

Sabtu ahad jer lah
Dapat aku masak bubur untuk ayra..
Hari lain selalunya tok mama yang masakkan.
As usual
ada hari dia suka makan
ada hari dia makan main2
ada hari dia x mau makan..

Bila sabtu ahad..
Selalunya aku n beckham akan kluar soping/window soping
(tesco lar kannn) hiks..
Tapi selalunya kami bawa kan bubur ayra siap2
kang dia lapar or kami makan dia nak makan juga..

Hari tu masa jusco sales
Thermos ada sales gak
Tanpa belek banyak..
Aku beli terus.. RM22.90 quit cheap..
sekali balik..
aduh.. untuk cool food..
no wonder ar letak2 tak panas..kejap jer sejuk
my mistake..

Aku beli yang macam ni.. tapi yang ni untuk benda sejuk mcm salad/fruit jer.. huhuhuh (tapi including spoon tuh)

So sekrang tengah cari bekas kedap makanan yg panas..
(KFC ada promotion tp tak tgk lagi)
Brand thermos ni kan bapakk mahaii harga dia..surf kat tenet..
Harga dia mmg dah dijangka..
Best jugak kalau dapat beli yg macam dibawah..
tapi tak pernah jumpa lagi

Selalu JUmpa yang mcm nih jer.. (USD 19.99)

Cute jer kalau camnih (kat tenet harga di USD 12.99)


Yang camnih pun cute tapi hargaaa (USD 12.99)


U all camner
Kalau letak food dalam tupperware biasa jer ker?
Or ada yang lagi murah dan reasonable ??
Yang worth buying? kongsi lar tips..

7 comments:

Elyn said...

i slalu b4 kuar umah siap2 bg wafiq mkn..... if not i bwk nestum je. mudah nk prepare.

mmg i pun tgh cr thermos...... tp bapak mahai la u!!

Queens said...

Elyn - tuh arr.. bapak mahaii kannn..bapak segala bapak hiks..

nanonano said...

comel termos yg last skali tuu..
hihi..
ha ahh ehh termos mmg mahai,
tuk air panasnye termos, kecik je tu pom 20 lebey,
klu besar sket tuk taruk mknn lg laaa..

Queens said...

nano - 20lebey?? huhuhu yg ni dekat2 70lebeyyy nnti nk mkn KFC ar..ada promo

mummy_adam said...

ena pun sama cam kak elyn.. bg makan kenyang2 pastu kuar spare cereal jer, kot2 dia lapar nnt.. senang.. hehehe... sebenar nyer omak nyer yg maleh.. hahaha.. :P

¥ α Ŋ α Đ z µ £ said...

slalu bg mkn knyg2..danish kalo bawa benda makan..langsung tak makan..dok syok main sana sini..
bawa spare nestum, biskut, pestu kalo dia lapar onthe spot hidang..bawa 1 bakul boh brg2 dia ja.

¥ α Ŋ α Đ z µ £ said...

slalu bg mkn knyg2..danish kalo bawa benda makan..langsung tak makan..dok syok main sana sini..
bawa spare nestum, biskut, pestu kalo dia lapar onthe spot hidang..bawa 1 bakul boh brg2 dia ja.