Thursday, May 28, 2009

Nak Tukar Susu Apa?

Ayra almost 11 months ...
2 Bulan lagi insyallah setahun..
Sekarang tengah pikir and survey nak tukar FM (Formula Milk)
So far sekarang dia minum SIMILAC EYE Q



(gambar susu kredit to: ELYN )



Tapi masuk 12 bulan..
Dia kena tukar susu..
Tu yang pening tu sekarang nak pilih susu apa..
Similac tak ada step 2 @ 3
Tak macam susu2 lain ada step 2 / 3 / 4

So cerita nya..
Sustagen Ke
Enfagrow Ke
Stick to Abbott jugak ke?
Bagi fresh milk ke?

Nak tukar susu bukan senang
Takut tak serasi ngan perut ayra (baby sumer mcm tu kan)
Jadi sekarang tengah pening nak bagi susu apa..
Mummy yang baby dah satu tahun u all bagi susu apa
stick to same brand??



Gambar Ayra tengah minum milk.. yummeeyyy! (owh ya ayra kalo minum milk ada satu perangai tak leh bising2 or sembang2 nanti dia benti minum milk and sembang ngan kita jugak)




Alhamdulillahhh..kenyang sudahhhhh

9 comments:

Elyn said...

woh pangai aura same la ngan wafiq... kalo mnm susu x le org kaco. kalo dak die stop. haru tul.

u pekata u try enfa nyer adik badik. mane tau serasi. wafiq pun dulu mnm similac then tukar ke enfa....

MamaAimy said...

try enfa..if x serasi try mamil step 3... try beli yg paling kecik dulu...

DYLA said...

inas minum enfagrow A+ vanilla. inas kata YUMMY!

(dulu inas minum enfaproA+ 5oz je, sejak enfagrow ni, 7oz pun leh habis)

nanonano said...

x ajak kak nano minum pom eyhh..

Aku Bukan Bidadari said...

Elyn - ayra lah.. hi hi tuh ar i nk try enfa mcm wafiq.. hmm bleh consider

Mamaaimy - a'ah so far teringat nk try enfa

Dyla - ramai eh yg minum enfa..

nano - atak nano tak leh minum ..atak nano dah besorrrr

Ibu Ayra said...

my ayra minum sustagen junior 1+ (vanila) skrg, baru tukar masa dia 1 year aritu.. b4 tu dia minum novalac IT coz susu lain x sesuai, asyik sembelit je... ros try request sample kat internet (meadjohnson asia) utk susu enfagrow n sustagen... try bg dua-2 tp enfagrow dia reject... x sedap kot... bila bagi sustagen, 5oz abih... then esok trus ber*k... sampai skrg sesuai dgn my ayra... try la request sample...

tulip said...

tiara, nabil minum anmum step 2. tak tau la ok ke tak. nampak cam ok je. tapi saya tgk ramai mummy2 bg anak diorg similac la isomil la enfa la. saya pun rasa nak tukar tapi takut dia tak sesuai.

chik star said...

uhhh
besaQ nya botoi die.
hihi

¥ α Ŋ α Đ z µ £ said...

danish suka susu coklat..susu plain atau yg lain2 dia tak lalu..lanih bagi fernleaf 3+ coklat..

damia kekal ngan promil gold..ok ja nih..

try bagi ayra yang progress tgk..by wyeth..