Thursday, May 7, 2009

Ayra Menjulur sampai hilang dimata mummy

Nak tanya kalian..
Sekarang baby kita mostly dah aktif either merangkak or menjulur kan..
So kalo u all buat kerja / or pi dapur / toilet etc etc
Baby u all letak kat ner?
Dalam play pen? baby crib? walker??

Aku letak Ayra dalam walker jer.. then aku tinggal jap gi mandi ke, dapur ke masak bubur dia..
Tapi selalunya ayra nangis sebab dia x suka dok lama2 dalam walker..
Ayra kadang2 dia suka ar dok dalam walker
Kadang-kadang dia nak keluar nak duduk kat bawah
tapi..
Masalah problemnya..
Kalau letak dia kat bawah.
Mesti ilang..
kejap jer jumpa dia kat bawah meja atau bawah kerusi..
So.. apa pendapat??
share info boleh??

ps: gambar tu contoh.. hi hi h naper ada model anjing tu pun tak tau.. aku google playyard for baby sekali kuar gambar tuh..



10 comments:

Elyn said...

heheh i buh lam playpen.... duk la sensorang main sampai lebam gegegeg

Queens said...

Elyn - dia tak nanges eh? bagus betul menantu i tuh

oren... said...

takpe..bagi jek dia menjulur...akak dulu, heret semua ke dapur..kasik dia main segala pinggan/mangkuk/cawan/sudu plastik..biar dia ralit..mana tau, sok2 jadi chef :)

Queens said...

oren - akak..dak dia dok menjuluq masuk bwh meja kerusi.. laju lak tuh.. kalo angkat teriakk

oren... said...

takpa..biaq dia menjulur bawah meja pun..kalo terantuk, lama2 dia paham sendiri tmpt tu tak seswei..

Anasfadilah said...

Ziyyad duk dalam walker,pehtu tu dia buat keje sendiri..ada la segala maknenek nak di capai lepas tu..

tapi kitaorg pertaikan jugaklah..macam tu hari tu dah berkemas kat dapur dah..heheh

tiara rupanye ingan Ratu England mana mencemar dulu tadi..heheh :)

tulip said...

saya letak nabil dlm walker je. tapi cam ayra jugak la tak bole lama2. menangis. kalau nak gi mandi or apa letak dlm playpen. rasanya lebih selamat.

Aku Bukan Bidadari said...

oren - owhh ok ok nnti tiara try biaq dia

Dilla - baiknya ziyyad..dia x merengek nk kuar eh??

ps: nick baru utk blog ayra lalalala

tulip - kalau mandi dok dlm playpen dia x nangis ?? sebab x nmpak orang?

eiNa said...

aira dah takmo duk walker.. dlm playpen pun lagi la.. no choice kendong laa xpun daddy dia tgu.. begilir.. :P

mummy_adam said...

adam duk dlm cot.. pastu bg segala jenis menan kat dia supaya dia x boring, pastu pasang lagu.. diam lah dia bt sementara..hehe :)