Thursday, May 14, 2009

Takut lah mummy....


Hari ni aku nak cerita sikit..
Pasal ayra..
Ayra ni ada satu ketakutan /fearness / orang / benda yang ditakuti..
Aku rasa setiap budak ada kut kengerian masing-masing
Which is..aku tak pernah ajar pun kat ayra..
Tapi ntah kenapa ayra takut
Mungkin.. ketakutan ni diwarisi sebab keturunan kut..
hi hi hi

Camnih..
For 1st time..bawa ayra breakfast kat kedai mamak..
Since ramai orang suka budak kecik kan..
Mamak ni Which is INDIAN (agak berkulit gelap lah)
Akan mengagah-agah ayra.. selalunya kalau org lain
Ayra gelak2 or sengih2 jer
tp ngan mamak nih..
Dia bantai melalak...
So ingatkan hari tu dia lapar or ngantuk...
So tak sempat lar kitaorg abihkan roti canai kuah dal tuh..
Habis cerita tu..

Then kali kedua.. gi kedai mamak jugak
Kedai mamak lain
So mamak ni datang amik order..(still berkulit hitam)
Masa tu ayra tengah bergelak ketawa ngan daddy dia..
Alih-alih dia meraung sekuat hati..
WAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAa sampai kitaorang terpaksa angkat bontot
tanpa sempat makan..
ok masa ni kami sedikit hairan..

Then kali ketiga makan kat kopitiam
Biasalah foreigner bangla as waiter
Amik order..
Masa ni ayra tengah belek2 toys dia..
Bila dia angkat jer muka nampak bangla..
Apa lagi menjerit2 memang muka takut abih...
So dah 3 kali camnih..
Kami pun suspect dia takut dengan ORANG IN*DIA or yang berkulit gelap??
(hmm mummy dia berkulit gelap ok)

Dan seterus-seterusnya
if ternampak ORANG IN*DIA dia memang akan merengek2
apa lagi if ORANG IN*DIA datang dekat dia
memang dia akan cebek2 muka dan start melalak..
knowing oragn malaysia.. yang ramah tamah
tak kira IND*IA ,CI*NA and ME*LAYU
mesti suka tengok baby kan.. nak main2 nganbaby
kadang2 tak akan aku..tak bagi ORANG IN*DIA (auntie2 india) agah2 ayra kan..
nanti ingat aku sombong pulak..
so lepas agah..akan berakhir dengan ayra menangis sekuat hati..

so seingat aku..
he he he ..
masa kecik dulu..
Aku memang takut dengan BENGGALI JUAL ROTI yang ada LILIT BESAR kat kepala..
sebab aku ingat..
TOK aku cakap.. dalam lilit kepala tu ada budak yang jahat.. diaorang amik letak dlm tu..
so ..
mana kuah kalo tak tumpah ke nasi.. betul ke peribahasa tuh..

so camner kalian? ada tak apa2 yang anak kalian takut??
so lenkali kalo ayra notty.. aku tau lar nak panggil sapa..
ORANG IN*DIA hi hi hi..



11 comments:

eiNa said...

Ayra takut engggekkk enggekk eik.. cian dier..
kakak Aira plak sbb masa time peknenkan dia dlu,boss sy enggek2.. makenyer die dh immune ngan enggek2... hahaa..

Nina said...

Dengan uncle black, Ayra tak takut pon....dok atas pangku lagi...ape crit????....ahahhaha

Queens said...

Eina - hahaha..imune hi hi hi tuh lar ayra kalo ngan CINA dia x kisah siap tegur org tu..maybe ms preggy dia surrounding CINA..

Queens said...

NINA - tuh ar aku kata..dia takut ngan org INDIA bukan..ORANG ITAM>.mummy dia pun hitam hahahahaa

MamaAimy said...

hahaha... cmtu x leh la aku bwk edry gi rmh ko.. edry kan ala2 abhishek bachchan gitu.... :-)

Queens said...

Mamaaimy - kalo dia ckp lenggok bahasa x mcm india aku rasa ok kut..ahahhaah

¥ α Ŋ α Đ z µ £ said...

cian ayra..takut..damia lagi perrak..duk tmpt org ramai dia bantai melalak..iskk..abg dia dulu relax ja..

tulip said...

nabil tak tunjukkan lagi dia punya takut. semua org dia bantai sengih. tapi bila dah peramah sangat susah pulak. bila org lain ambik dia, kite nak ambik dia balik dia buat sombong.

Elyn said...

u wafiq tkt bunyi motor!!! tah apahal tah bunyi tu plak die tkt!! siap peluk bagai i ni ha!!

Queens said...

yana - damia rasa sesak kut ramai2 org...rs x selesa hi hi hi mcm2 kan

tulip - hahaha bahaya betul.. terlebey ramah

elin - woh takut motor eh? diaorg leh geng ar nih hih ih..takper itu menunjukkan wafiq anti MAT REMPIT..

mummy_adam said...

lah cian nyer... mmg umur dia tgh takut ngan org kot.. xpun muka org tu xensem n cantek kot.. hahaha