Wednesday, May 20, 2009

Ayra ada toys baru tak mahal pun

Sekarang ni..
Dah taknak main toys dia..
Bukan tak ajar / and ajak main sama-sama
tapi dok nak rebut amik yang mummy or daddy pegang...
So tok mama dah sediakan
Senduk/tupperware (mahal tu bg cucu dia main aku dulu kena marah kalau sentuh) cawan/ plastik bagi ayra main.

Hepi bukan main budak tuh
Tergelak-gelak main..
Tapi seperti biasa lar
5 minit ajerrr..

Anak kalian camner?
Dah start main barang2 selain toys diaorang??

Ayra paling suka kunci..
Yang buat dia guling2 atas lantai tu.
Kena sembunyi2 kalau pegang kunci
if not dia rampas or jerit2 nak kunci..



(Ayra kusyuk main abaikan kaki yang putihhitam tuh.. )

Daddy dia asik ajar ayra main dram ngan senduk tuh..

8 comments:

MamaAimy said...

Aimy pun sama arr... skrg selalu berebut cwn plastik yg ader tangkai...(yg aku pya)... bg dia pya cwn x nak... klu dpt cwm aku tu blh la dok diam sekejap...

tulip said...

nabil pun suka main kunci. tapi paling suka gila main henpon mama n papa. nasib baik mak n pak dia pakai hp henpon cikai2 je. hehe..

oren... said...

budak2, selalu nk buat/pegang/main dgn benda yg kita pun selalu dok guna..senang cerita, semua utensil kat dapo tuh la..

akak nih, smpai skrg, kalo nk makan, sudu mesti tak cukup..asik ilaaannnggg jek..jenuh la plak selongkar dlm kotak2 mainan depa..kalo bg yg sudu plastik, takmo plak..nak jugak yg besi...gggrrr....

Ummibatrisya said...

damya paling suka kunci, geram akak

setiap kali naik kereta, mesti dia nampak kunci rumah terselit kat celah mana-mana

kalau dah dapat nak bagi balik, alahai, menjerit sungguh :)

yang paling best pi dapur, dok main segala pinggan mangkuk kaca,

aduhai, akak tak kisah kat pinggan itu, akak cuma kisah takut pecah kena kat dia aje :(

¥ α Ŋ α Đ z µ £ said...

danish dulu suka berus gigi..:D
tapi budak2 mana pun sama gak kan..semua benda nak..pestu boh dlm mulut..lipstik mama dia..abih dia korek2..

Elyn said...

besar u kangkang ekekekek...... kantoi!!!

ayra, wafiq skang ske geget bawang kacao nenek die masak ekekeekek

nanonano said...

wahhh..
mesti rajen msuk dapur ayra sok
:p

Queens said...

mamaaimy - tuh ar kalo x bagi diaorg jerit2

tulip = suka kunci gak eh..hi hi hi leh geng ayra

oren = ekeke..leh bayangkan akak terbognkok2 cari sudu dlm bekas menan diaorg hahahah

ummi - hoh kak..abih kan tmpat letak pinggan tu tinggi depa panjat ke kak ..huhuh tuh lah bahaya kan

yana - ekeke berus gigi..mesti cantik gigi dia nnti besar

elyn - tu kaki anak patung lah hahaha.. hoo suka bawang tak pedih ke mata dia hahaha

nano - nnti ayra leh bukak restoran hi hi hi