Tuesday, July 7, 2009

UCUK dan AYRA ibarat irama dan lagu....

Assalammualaikum..
Psttt.. nak citer ni.. Nak baca tak?
Tak nak baca sudah... hidung berlubang..hi hi hi
Ari tu kan mummy and daddy bw ayra jalan2 kat TESCO (mummy and daddy tak reti g tempat lain)
Pehtu ayra masa tu dah moody sangat-sangat
Mummy tu tak reti2
if dah petang kui 630 means ayra dah ngantukkk
Tapi mummy buat tak tau je
Asik nak tengok groceries
Tetiap minggu gi tesco tak abih2 beli barang
Tapi selalu ayra tau lar
beli barang ayra
PAMPERS, TOYS, CLOTHS, NESTUM, BISKUT...
hmmm tapi kannn
ari tu mummy cakap kat ayra
Ayra dh big girl no more UCUK and PACIFIER..
Ayra tak leh nyonyot PACIFIER waktu jalan2
Masa tu ayra tak promise apa2 pun
Ayra diam jer masa mummy bagi tau tuh..
Then dah lamaaa ayra tak tengok UCUKKK
Ayra miss lar UCUK..
Ayra bebel2 mummy n daddy wat tak dengar jer
sekali AYRA jeritttttttt...
UCUKKKKKKKKKKKKKKKKK..
ha baru kelam kabut..
Tuh lah ayra x mo ar pisah ngan UCUKKK
I love UCUK FOREVER>..


Masa ni ayra dah bagi tau mummy..."mmamamamamammmmammmmmmmm" tapi mummy tak faham ingat ayra panggey tok ma..


Masa ni dah lepas jeritttt "Ummmmmmmmmmmmmmmuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu"


masa nih.. ayra winduuuuuuuuu ngan UCUKKKKKKKKKKKKKK.. hmm lega dapat ucuk balik, tak kisah ar owang tengok ayra ke apa ker..ayra tak maluu punnn... orang tu jeles tak der ucuk..


ps: kalian.. camner nak pisahkan pacifier?? kalo time tido jer baru nak bagi cmner naj buat?? help us! thanks

23 comments:

azzamoro said...

i pun nak tanyer soalan yang sama. airyll dgn pacifier mmg tak boleh dipisahkan..

Jiey^Mien said...

Ian pun still pki paci lagi..
tapi jiey bg time nk tido je la..
masa dok ngan bibik, seharian pun dia bg.. Aduhaii..

Takleh nk membantu la dear.. Blom try lagi nk pisahkan Ian ngan paci..

Aku Bukan Bidadari said...

azza - tuh arr.. sbb kalo bleh nk bagi waktu dia nk sleep jer tp dia mcm windu ngan ucuk ngan puting dia tuh kan ..hi hi hi airyll ada ucuk tak?

Jiey - at least ian pakai waktu tido jer kan? ayra ni kalo dia tergak nak puting dia gi ar cari puting pehtu siap cium2 ucuk dia tuh..mcm winduuuuu sgt2

Elyn said...

wafiq x pakai paci. tp nk tido mesti nk nenen. ni i tgh pikir camne nk stop kan nenen!!! tolong!!!!!!

Aku Bukan Bidadari said...

Elyn - hahaha, kalo nenen i x leh nak soh u bukak buang.. unless ... hmm kang lar i komen kat ym hi hi hi..censored nk komen sini

e.l.i.s.s.m.i.e said...

bleh aku tanya mcm mana nak bagi paci..aku sampai sudah nuha tak nak paci..hampeh kan..hahaha..ucuk pun tadak..
anak sedara aku, akak aku habis segala petua pakai mcm buh bawang putih laa kat paci,kopi la, sekali dier kater sedap :P last2 dier berenti sendiri masa umo 3 thn :p

my hubby still ada ucuk, umur dah 30 :p ampunnn yangg..terbocor rahsia :p

MamaAimy said...

Aimy dr tecik lg x isap paci.. pnah cuba bg ms dia kuat nangis dlu...tp dia tolak dgn lidah... so x tau cmner nk kasi tip... myb ko leh sapu bnda2 yg pahit kt paci tu..msti dia x nak isap lg...

DYLA said...

tak tau nak ckp hal paci ni. sbb inas mmg time nak tido je berpaci. masa dia dah bgn, paci tu letak je kat tilam so dia tak nmpak. mmg dari dulu..

skrg ni pun sy tgh risau jugak , kalau boleh tdo tak pakai pai lg bagus.

ucuk inas tu pun time tdo je.. tp ucuk tu sy bg tukar2. kalau pi soping bg la dia benda lain like teddy, ke.. apa2 la..

nanonano said...

huhuhu..
dasat !
ntah2 ngikut mummy die nye pangai x ms kecik2 dlu?

Mrs.R @ Emi said...

emily isp paci time nk tdo je..masa tdo kdg2 die xisap pon..
tp kesian kan..kalo dorang nanges..
apa kata u letak kopi ke kat paci tu..

FIESYAH said...

ni klu dibiarkan leh bwk smpi ke besor...mcm adik syah smpi skrg ngan ucuknye tu...basuh sarung bkn main mare g...mcm2 kerenah skrg ni...kite dulu mcm ne lah ek?

ma2anis said...

"Ucuk".. tu yg malas nak ajar, susah nak ke mana2.. klu lupe nak bwk mmg problem.. nasib arr..
tp, bila dah besar skit nanti ok kot..
sabor jer lah..

Marsha~ said...

heuheuheuhueh.. Qila pun nak addict puting dia yg baru belajar isap 2 3 minggu lepas.. org kata letak asam jawa ke, nescafe ke bagi kasi kelat atau dia geli.. tapi bila tak dpt puting tu dia resah semcm.. kesian pulak kan?

Marsha~ said...

oooppssss.. lupe nak cakap.. manjenyeeeeeeeeee dia dgn ucuk dia tu... hehehe

Queens said...

Eliss - wahhhh hmmm laki ko still ada ucukkk hebat!! so ko ucuk dia yg kedua lar eh?? hi hi hi

Mamaaimy - nak dia isap puting tapi waktu malam jer lah..waktu jalan2 x mo pakai..

Dyla - hmm bleh dipertimbangkan bg teddy bear..tp teddy bear dia suka yg warna merah..etddy bear kaler coklat dia buang..tak lawo kut

nano - erkkkk shhhhhhhhhhh

Mrs R@emi - tuh lah tuh..sian bila diaorg rengek2 nakkk kan, nk tak nak kena lar bagi

Fisyah.. - adik umur baper dah? :O

Ma2anis - awak..budak2 tu x der ucuk n puting eh/..hmppp senang kan

marsha - aqila rasa sedap n syiok kut if isap paci..hi hi a'ah dia mcm windu sgt if dh lama x tgk ucuk nnti dia cium2 ...

eiNa said...

aira xdak paci...n mmg i tanak ajar paci..no idea nak psahkan paci..maybe leh try letak kopi cam emi ckp tuu..

tp aira ade ucukk...pi sekolah mmg kena bwk ucuk dia..leh gomol2 ngan ucuk dia..nasib le p jenjalan xde ucuk pun xpe sbb ada mama ngan daddy :)

mommysarah said...

keh3x,,,cutenya ayra dgn pacifier tue. siap landing lagik kat trolley. behave betul...sarah pun takleh pisah ngan puting dia. takleh nak buat apa dah. layankan jeklah.

Queens said...

Eina - ucuk dia apa?? bantal ke etddy bear??

Mommysarah - hi hi hi, tuh ar tak leh buat apa dah so biar kan jer lah

FIESYAH said...

14 thn...

slyn said...

cute nya dgn ucuk dia...

Dong_Sanchai said...

kiutla ayra ngamuk ngamuk nak ucukkkk ...

mummy_adam said...

hahahahaaa... tomey nyer ayra.. mmg mcm irama n lagu.. kihkihkih :)

hahahaa... kak elyn, kita menghadapi masalah yg sama.. waaaa.. kdg2, adam siap tergigit lagi.. huhu

m.e.r.a.h. said...

tomel nyer ayra mengamuk...

takpe ayra, kalau mumy ayra tak bagi, ayra nangis kuat2 tau... hehe -anas-