Friday, July 10, 2009

Pengalaman itu masih segar dalam ingatan

1 Tahun Dulu Pada hAri ini..
Aku ngan beckham merancang MC
MC yang dirancang..
Untuk soping kat mIDVALLEy

Tapi..
Allah Tu MAHA MENGETAHUI..
Sampai jer kat AN-Nur..
Dr Fatimah - my gynea
Check BUkaan dah terbukak 1.5cm
Heh..
And baby tak berapa nak move
Apa lagi.. disuruh aku masuk wad..
Aku ngan Beckham berdebar jangan cakap ar
sebab not ready..
Beg2 spital sumer tak bawa
Apa yang kami bawa selai sepinggang
sebab cadanganya nak minta MC and Bailk pi soping..
Tapi yang terjadi soping dalam wad hi hi hi

Jangkaan Doktor aku akan beranak on 23/7/2008..
tapi 10/7/08 aku dah kena tahan wad tunggu kat labour room..
and Doktor kata by this afternoon (10/7/2008) aku definitely akan beranak..
Heh..tapi tuhan punya kuasa..tunggu punya tunggu ..tak beranak-beranak..
jeng jeng jeng..so aku disorong masuk wad lar..dr kata.. tunggu smpai tengah malam.. tapi tak ada rasa... ha ha ha Dia belum nak kuar tapi tanda2 dah HAVOC..

Masa ni leh ar buat buat 2 pcs (sebab lom sakit betui2 ha haha hahah)

(masa ni senyum tapi hati berdebar tuhan aja yang tahuuuuuuu)

*time flies so fast? or i'm to slow?

14 comments:

Elyn said...

heheheh time tu kite duk bersms kan???

Queens said...

Elyn - ha'ah i dok nanges2 bg tau u i sakit bwah kannn

azzamoro said...

teringat detik2 masa nak beranak..

tapi macam dah lupe macammane sakitnyer (ker niht anda2 nak beranak lagi dlm masa terdekat)..keh keh

Queens said...

azza - i smpai skrang rasa sakit tuh lagi..mcm trauma..
:( it's not good.. gynea i ckp..i trauma.. kena pi jmpa psikatri.. tapi giler ah.. tu sumer kena kontrol pikiran.. hi hi hi..

Jiey^Mien said...

tak sempat rs sakit.. terus kena operate.. :P

MamaAimy said...

ader gak gmbr dlm labour room...aku lgsung x smpat brgambar...smpai2 dh bukak 8cm... x lama pastu dh nk kena push....


Jap je kan dh 1 thun... betul kena control fikiran...cuba hilangkan rs trauma tu... InsyaAllah bleh...

m.e.r.a.h. said...

seram memang seram tp tak sabo pon ade kan... teringin pkal nak besalin lagi kuikui..

Mrs.R @ Emi said...

trauma yg melanda.....
citela lg..cite la lg..

tulip said...

tiara, saya dulu pun sebelum masuk wad nak bersalinkan nabil, pagi tu round satu midvalley. petang masuk wad. sebelum masuk wad tu wat cek up kat an nur sebab baby macam tak gerak. masa tu kalau tak silap doktor fatimah tanya nak bersalin kat an nur or putrajaya. so kami decide nak bersalin di hospital putrajaya. dia pun buat surat refer terus masuk spital.

nanonano said...

saspennnn..
ehhh ade lg smbungan citer ni kan??
cpt2, org tggu ni..

eiNa said...

alaa..cite ade smbung2 ke ni?
pastu apa jadi? ... sile sambung cite u eik..

Ibu Ayra said...

kenangan paling manis dan yang paling x dpt dilupakan kan...? sangat rindukan saat itu walaupun saat itu sakit yang amat sgt dlm hidup...

Elyn said...

u nanes2 i dh gelak2...... sebab dh lepas beranak ekekekeek.....

pas u beranak cont sms kene sembelit plak hahahahah

e.l.i.s.s.m.i.e said...

mcm x caya kan..baby kiter dah nak dekat setahun..pengalaman yang memang x leh lupa..