Wednesday, July 8, 2009

Lunch Makan Benda Mentah Tak berani laaa

Yuhuuuu..
hari ni nak cerita pasal aku lak..
Tak nak baca sudah lobang hidung dua belah..
La la la la

Tadi tetiba tergerak hati ngan collegue
Nak pi makan kat SHOGUN
Buffet Lunch RM 43.00/person (++++)
Fyi..ni 1st time makan sini woh..
Knowing me..
Aku tak makan raw food lah..
sangat tak suka
AKU TAK SOKONG SUSHI heh..
Then apa kejadah aku gi makan SHOGUN nih??

Pasaiiiiiiiiiiiiiiiiii ada orang belanjaaaaaaaaaaaaa rezeki jangan ditolakkk wehh.. hi hi hi
Ok let see the piccies
cuci mata..

Raw Fish (salmon,ikan apa ntah nama and apa tah ikan tuh)


Ini lagi satu RAW..oyster lembek2 lagiii (aku rasa hidup lagi kut) makan macam tuh ajerrr (NOT SO MEEEEEEEEEEEEE) aku tak makan wehhh!!


Oh ya sapa budak comey tuh? ooo ni lah aku..
Tengok dalam pinggan aku tu sumer makanan yang bermasak okesss..
Ada ayam kepak, aku amik tempura (prawn,brinjal,bendi,) banyak sekali (sebab tu dah masakkk memang sedap)
Untuk tempura aku bagi 5 bintang...


Ok lepas tu apa lagi ..since dh sampai kat SUNWAY PYRAMID tu
tak kan lepas makan nak balikkk.. apa kejadah balik awal2 ke opis..
hi hi hi..
Singgah JCO..1st time beli n nak rasa (padahal dah kenyang gilosss)


Masa ni benci ar kat JCO donut tu..
salah ke aku beli seketul jer donut tu. (mamat tu pandang semacam sbb aku beli seketul or maybe mamat tu nak ngorat aku?? hmm who knows kan ha ha ha)
sebab aku nak rasa jer..
sedap ke ..sebab i'm not fan DONUT larr
aku suka cucur udang cicah kuah kacang jer (stail penang) hikssss


Lepas tu lalu kat depan kedai tu..
then aku tergelak..
sebab perkataan "berry" aku selalu gunakan
sebagai kata ganti "BERAK" ngan kengkawan hi hi hi


Ok ok tanpa buang masa..
Lalu JEJUSCO..
apa lagi kat sini tak sempat tangkap gambar dah
sebab nk beli baju cepat2
masa ni jam dah kui 2 hi hi hi


Ini teman2 yang sama2 mencuri kuar lama2 waktu lunch..


Owh ini hasil beli belah ..


Dah sampai opisss...apa lagi start keja lah.. Nak makan Donut jap gi..
Ok tu pakai tudung syria woh..
oh ya aku order lagi 5 lai tudung syria
nanti kalau tak cantik aku bukak website juai tudung pulak
kalian beli ya?


Ok setelah abih ditulis blog ni dah pukui 415..
best kan..
lagi 1 jam lebih nak balik dahhhh

15 comments:

Anas said...

hahaha..hang berlagak no..kluar lama2..mcm ofis family hang pulak

MamaAimy said...

rindunyer nk mkn coq udang kuah kacang... sdp kan...aku pun x mkn bnda mentah tu...

ader aper dlm beg jusco tu? intai sket bleh?...

eiNa said...

i tekak melayu.. mentah2 tak lalu cek...hahaa...
slalu curi lunch lama2 time jumaat jaa.. ni ari rabu pun bleh ka? syok tu..

oli said...

i like sashimi...yummmyyy

Queens said...

Anas - hahaah..family jugak tapi lain mak lain bapak.. he he he

MAmaaimy - ko pun x makan eh? ko makan sushi tak??

Eina - ari jemaat opis hour lunch 1 jam jer.. hi hi hi hari rabu...kadang2 jer lahh hiks..

OLI - sashimi tu sushi kan?? hi hi hi.. i like...mameeeee..

FIESYAH said...

ooo...x lalu nak mkn sushi...pe lah rasenye...

Jiey^Mien said...

tak suka mkn makanan jepun.. kalo western ok jer.. =)

Dong_Sanchai said...

mama ayra cun ah pakai tudung syria ..

YatieJay said...

Tiara..aku jeles pada dirimu...

I've no social life skrg ni, lunch pun kat meja sambil buat keja.

Balik umah pun sambung buat keja opis....

(luahan rasa di mlm yg hening....)

p/s : i'll be back blogging....tapi tak tau bile...

Queens said...

Fiesyah - tiara pun x lalu makan sushi... sbb x masak hi hi hi

Jiey - yeaaa kita sama..kalo mekdi pejam mata pun leh makan hiks

Dong - kembang ni montot2 nih nampakkk tak???

Yatie - hu hu hu ..apa kata, kak seludup jer kuar dari opis nu..tiara pun jeles ngan akak..sebab byk keja..so tak terasa masa berlalu..tau tau dh waktu balik jer..jom kita swap nak tak?

e.l.i.s.s.m.i.e said...

aku first time makan sushi orang belanja kat dalam one world hotel tu..balik2 pening rasa nak muntah, loya semua ada..tak tahan bau kicap tu..huhuhu..p/s:memang tekak melayu n omputeh sajer..hahaha

nanonano said...

mcm pernah tgk je jaket itam tu,
hiks :p
slim woohhh..

Queens said...

eliss - tuh ar kita tekak mat salleh kan..tekak jepun x boleh tahannn hi hi hi hi
(mat salleh pun makan x masak weh kat victoria station diaorg makan daging ada darah eeeeee)

nano - hi hi hi kat sini bapak mahai na... 40 hinggit tiara dh tengok dah.. rugi jer beli satu na

mummy_adam said...

huhu.. ena suka japanese food.. nak try lah.. kat mana ek rest tu??

Jco pun sodap..waaaa

kak, canteksss tudung.. ;)

Elyn said...

hahaha u mmg ske ngular la!!!

i ske sushi tp raw gile2 i xmk n la!!