Friday, July 10, 2009

Kurniaan itu hebat sekali untuk dikenang sampai mati

Hiks..
Tunggu lama
mula2 nka buat schedule entry
tapi macam malas ar


10/7/2008 one whole day tak ada apa2 yang berlaku
lepas kui 3 petang nothing ..
Aku tak rasa apa2
sikit pun tak sakit
cumanya perut keras n back to normal
tapi dr syak aku akan bersalin jugak
either malam 10/7/08 atau pagi esok..

so aku disorong ke wad..
masa tu lah beckham balik amik beg segala
my mom pun datang bw air selusuh apa
air doa kurma and air zam2
kad wad..
makan pun tak lalu dah
asik pikir macam-macam
telepon aku silih berganti berdering
"ko dh salin ke?"
"weh apsal ko jwb phone? tak sakit ke??"
"weh dh ke dah ke??"
soklan-soklan biasa..

sms jangan cakap ar..
berderet2
dah ke
anak apa
tiara and baby cmner

heh suprisingly..
diaorg terkejut aku tak beranak2 lagi
jadi petang tu hingga ke malam nothing happend...

Aku pun tido nyenyak seperti biasa (beckham atas katil tido pelok aku)
Nyenyak utk kali terakhir hi hi hi

11/7/2008

Kui 630 after subuh..
Doktor datang selok lagiiiiiii
doktor cakap
"owh" dear..
dah bukak nih 3cm
u gonna give birth today..
hah aper lagi
dengan x gosok gigi mandi apa sumer
diaorg dh kelam kabut soh aku naik wheel chair
nk pi labour room
padahal aku tak rasa sakit punn lagiiiiiiii
yang aku sempat buat
gosok gigi jer..
then beckham pun terpisat2 dia baru lik subuh (surau kat luar)
apa lagi debar lagi sekali
kat labour room kali ni tukar pakai baju kuning
then dr kata if sakit panggey sebab nk cucuk EPIDURAL
hoh masa tu relaks lagi
rasanya dalam 2 jam after
sakit tu datang pelan2
mula2 10minit sakittttttt
then rasanya xder dah 5 minit
aku rasa setiap saat aku sakitttt
wahh sakit ni soory to all
aku tak leh nk tulis and describe camner
sebab ada yang cakap sakit bersalin mcm nk berak cirit..
tapi apa yang aku rasa MORE THAN THAT
SAKIT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
sampai beckham nangisss pegang tangan aku..
ayat dia
"soorryy sayang..ayang buat sayang macam ni"
aku.. dok tercungap2 jer nahan sakitttt
sebab selagi lom lebih 3cm bukaan laluan rahim tuh ..
doktor tak leh cucuk EPIDURAL
so.. sampai satu ketika
aku rasa nyawa mcm tuhan nak amik dahh
doa nabi yunus
doa siti fatimah
sume aku hafal
sumer aku baca
tapi kun fa ya kun
if ALLAH kata
azab utk aku waktu bersalin
maka azab lah yang aku terima
tapi aku redha... atas segala kesakitan ini..

SAKIT sampai aku nampak satu cahaya putihhhhh and ntah ar nk describe
smpai aku merpepekkk
siap pesan beckham
"KALAU SAYANG MATI..AYANG JANGAN KAWAIN LAINN"
hi hi hi
..pehtu beckham lagi ar nangis
aku dh tak leh nangis sebab sakittt..dah tak tau camner nak nangis
even aku pi antenal kelas dok tahan nafas apa sumer tuh
macam tak leh pakai jer
maybe aku ni jenis tak tahan sakit
heh.
then beckham lari pi panggey doktor
Annur bukan besar
so bila beckham cakap aku leh dengar
"doktor tolong wife saya tolong hilangkan sakit diaa"
(erkkk sebakkk aku)
doktor relaks jer cool jer datang kat aku
puan sabar ya
kejap jer lagi..
so process epidural tu..
takes about 10 minit kut..
then..slow2 aku dah leh tersenyum senang...
leh gelak2
and leh sembang2...

(kalian tau ms yang aku rasa sakti teramat tuh aku rasa mcm 4-5 jam sakit tapi padahal tak sampai satu jamm.. tu pun dah seksa giler azab nya tuhan jer yg tahu)
takper itu buat pencuci dosa2 lampau aku.. aku redha again!

Therefor
Dekat kui 4 lebih
tetiba air ketuban pecah
tak rasa sbb aku pakai epidural
then tetiba aku ckp
nurse rasa nak berakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
then nurse pun kelam kabut
letak apa sumer
panggey doktor
dengan 3 kali ppush
lafaz bismillah
Dr Fatimah - Annur
Apa yang aku dengar
Dr bagi salam
Assalammualaikum...
Kuwakkkkkkkkk kuwekkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
dia letak atas perut aku doktor cakap ..
"touch her mummy touch her..touch ur baby"
ya allah... hebatnya kurniaan mu ya allah
Aku hanya mampu cakap
"alhamdulillah!!!"
Beckham hanya menitis air mata sebelah aku
tak sudah2 kucup dahi..

then..
dah cuci sumer
beckham qamat dan azan kat baby
Itulah rentetan peristiwa bagaimana aku menjadi seorang mummy

(masa ni dah pakai EPIDURAL dah leh senyummmm)


Assalammualaikum DUNIA>.


SEMOGA AYRA RAHADATUL 'AISY
MENJADI ANAK YANG SOLEHAH
MENJADI SEORANG INSAN YANG BAIK DAN BERGUNA
MUMMY TIDAK ADA HARTA YANG BANYK UNTUK MU SAYANG
TAPI KASIH SAYANG MUMMY INSYALLAH HINGGA KE SYURGA
SEMOGA ALLAH SENTIASA MELINDUNGIMU SAYANG
DOA MUMMY SENTIASA BERSAMA MU
DUNIA DAN AKHIRAT..

ps: sebaknyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!

17 comments:

Nina said...

Uyooo...seksinya.....aku amin ape ko doakan tadi...amin ya rabbal al-aminnnn

MamaAimy said...

sebaknyer..huhu..cm nak nanges gak...cmtu arr..pengorbanan sorg isteri & ibu....

ader hikmah disebalik ketentuan Allah SWT ke ats hambanyer...

nanonano said...

eee..nampak perot comel la,
heheh,,


*nangis*

aisha said...

alamak.. akak...sgt sebak. berair2 bijik mata saya membaca nyer..akak nih menambahkan kengerian saya la.. tp takper.. "hasil" ayra yang sangat cantik.. ilang kan segala kesakitan nyer...

Elyn said...

amin...... u i gelak2 baca entry ni sebab pernah dgr u cite i!!!

jgn marah ek...... peel org nk beranak ni mcm..... faiz cite pasal i pun i gelak2..... hehe next time i plan nk amik segala dadah depa bg la!! leh senyum2 huhuhu

Jiey^Mien said...

takott.. takott.. takott sakit..
=(

tulip said...

:) kenangan yg tak akan dilupakan kan... kalau ingat balik mmg sebak.

PuteriSatu said...

Begitulah besarnya pengorbanan ibu... Melahirkan anak ni... setiap dari kita ada bahagian-bahagian tersendiri... ada yang mudah dan ada yang susah... rezeki masing-masing... apapun... alhamdulillah kita diberi kesempatan bergelar ibu....

Queens said...

Nina - hahah seksi kan walaupun buncit hahaha

Mamaaimy - ya betuiii.. nnti ko nyer turn lak eh nk sebak.. hiks

Nano - perli eh comey ke haper... buncit hahaha

aisha - hiks saje jer nk bg aisha nanes hi hi jgn takut .. setiap org lain cara dia..

Elyn - haha tu ar i raas ms i pesan kat beckham tu mesti nurse sebelah i tu tergelak2 kan..dh nak mati pun leh pesan camtuh kat hubby soh jgnkawen lain .. urasa ada tak org lain cam i? hiks...

tulip - a'ah actually bukan sebak sedih tau..nih sebak mcm..hmm tak tau nak describe..

YatieJay said...

Kiranya esok birthday Ayra lah ye.....HAPPY BIRTHDAY CAYANGGGG......*kiss utk Ayra sekali*

Wife to Firdaus Ghazali said...

bestnya...bila la nak alami saat2 camni??

KV said...

amin. Mmg saat2 getir hendak bersalin terbayang mcm2. Itu lah pengalaman seorang ibu yg tak dpt di alami oleh org lain. Hanya antara hidup dan mati.

MAKCIK REHAN said...

Sebak pon sebak... gerun pon ye jugak. MR nak tempuhi kali kedua dah ni...

Queens said...

Yatiejay - a'ah kak 11/7 bday ayra..manakala 26/9 birthday tiara lalalal sila tulis dlm kalendar ehh.. hi i hihihi

Wife to Firdaus - insyallah one day.. :)

KV - allaaaaaa akak dah 2 lagi hebat! tiara baru sorang pun dh kecoh...

MR - hiks.. MR 1st time ok tak? orang kata kali kedua senang dah..(bersin je kuar) orang lar kata hiks...

eiNa said...

Ayra... epi besday...amin..doa mummy ayra..

Tiara,teharu kan.. tp betuah la u dpt tgk baby pas terus besalin letak atas perut..i masa besalin fully biuss... huhuu..

ma2anis said...

Sebaknyer.. sesak nafas dibuatnyer..

IEM said...

kenangan yg tak akan dilupakan kan...suka,takut semua bersatukan...