Thursday, July 30, 2009

Menjadi seorang ibu memang perlu kerisauankah?

BEing a mom..
menjadi seorang mummy..
Inikah sebabnya..
uban dah naik dikepala..
semakin risau
atas sebab-sebab yang tak nampak
memikir panjang atas perkara-perkara yang belum datang..

Risau sangat..
Or i'm been emotional..
maybe sebab datang "kwn baik"
so emosi tak menentu?
entahlah!!

kalian mcm aku ke?
pikir banyak sangat??
risau itu ini?
untuk seorang anak itu?

oh ya..terima kasih utk komen2 tentang ayra tuh
skrang aku tgh mengajar dia secara lemah lembut!!
:)

bila perasaan kacau bilau datang..
kena makan manis2
penenang emosi..
ini betul!

jadinya lunch tadik
makan waffle..
omputeh makan waffle waktu breakfast
aku makan waktu lunch
gasakkkkkkkkkkkkk!!



oh ya..
ini betul tau lagi satu
dek kerana aku berpuasa and berbuka ngan nasi yang agak byk
(satu pinggan dikira banyak ya)
berat aku skrang dh naik 400gm ok..
sangat risau lagi!
nasi memang mengemukkan
i tell uuuuuuu..

18 comments:

nanonano said...

400gm dah bising??
hishh..
mummy mummy !
blk ni mesin kelapa,
perah santan,
tanak minyak..
haa jd minyak kelapa..
bley cegah dr ubun tumbuh, hihi
err mcm lari topik je :p

jem stobery kat ice cream tu semacam kan?
:p

Queens said...

owh letak santan eh..pehtu bilas akai sabun ke apa? ada dh uban ni 2-3 lai..

oli said...

please vote for me
http://sereniety.blogspot.com/2009/07/vote-now-breastfeeding-photo-contest.html
BPC40 - Oli aka Oli
10q
thanks you!

MAKCIK REHAN said...

ngengada.. naik 400g nk gelabah. MR naik 40 kilo slumber jerk taww... :P

Queens said...

oli - ok ok nanti nk pi vote tapi kalo gambar tak nampak breast tak mo vote..saya vote utk gambar extreme nampak tetek jer

Queens said...

MR - tiara kena berdiri dan duduk sama size ngan beckham..beckham tu berat baru 47kg huwaaaaaaaaaaaaaa

nanonano said...

aik?
daddy turun plak ke 47 ke?
padanla nak sama padan eyh?
hehe..
jgn nanti org tanye ayra ank sape sudah,
sbb ayra gebuss,
mak pak kuruihhh :p

p/s: bkn sntan la syg,
sntan tu msk dlu,
smpai jd minyak kelapa..
minyak tu bt minyak rmbut :p

nanonano said...

ade pertandingan tunjuk breast ke tiara??
nk tgk !

Queens said...

nano - tuh ar turun dah pulak.. lagi myakkelapa tuh kao pakai myak msk leh ker? sama gak kan? (padahal leh tnya dlm YM hahaha)

Queens said...

nano - ekekekek breastfeeding foto lar.. pi ar click link tuh

.~jelly D. said...

kalau tak datang kawan baik pun... rasanya bukan seorang ibu kalau dia tak pernah risau...

lebih teruk risau masa jadi mak daripada risau masa bujang dulu (pikir bila nak kawen ni...)

hehehe...

FIESYAH said...

kenyang ke mkn waffe

Elyn said...

ler naik stakat 400gram mcm berat bra u je. So nk kurangkan berat tu x yah pakai bra. Then u le msk contest tnjk tetek ekekekek

azzamoro said...

bestnyer jadik org kurus... boleh bantai wafle yang sedap2 tanpa merasa bersalah. huhu..

mummy_adam said...

alar kak, baru 400gm ena dah 4000gm.. amacam?? ada bran?? hahahaha :P

tulip said...

jadi mummy mmg kene risau...
tiara baru naik 400g. ok la tu. saya ni tak turun sikit naik banyakkkk..

PuteriSatu said...

kalau tak riso bukan mommy namanya... kadangkala risau tahap melampau pun biasa... fikir memacam untuk anak... itulah lumrah jadi seorang ibu... itu adalah perkara biasa...

Aku Bukan Bidadari said...

jelly D - rasanya ms anak dara dulu jarang risau asik enjoy saja..then dh tawen pun jaraangggg risau honeymoon jer tp dh jdi mummy ni risau mcm2 dah tua kut.. hi hi hi..

Fiesyah - kenyang woh.. tp kalo fiesyah nk banjer lagi masih leh masuk lagi nih hahaha

Elyn - hahaha kalo i masuk sure win one.. dia contest sapa paling besar ehh apa nih nih blog ayra ar ..hahaha nk tettttttt sensored..

azza - hati gundah gulana kena makan manis2 tapi kan azza..makan nasi lagi risauuuuuuuuuu

ena - 4000gm.. tapi kalo berdiri sebelah hubby ena..ena tetapp kurus.. akak ni kalo berdiri sebelah beckham mcm tiang lampu ngan kayu balak hahahahahah mana leh woh!! kang org ngorat beckham cmner??

tulip - nnti poser kita jgn makan nasi 30hari mesti kurus balik