Thursday, March 4, 2010

Teringin nak jadi..

Seronoknya tengok
Blogger yg punya kemahiran
Menjahit (dilla/mak mencah)
Buat Heading Blog
Buat Cuppies / kek roti dan sebagainya (Kak peanut)
Jual Itu Ini (blogger yg jual2 baju baby/tudung/etc,etc)
 
Cemburu dalam hati aku bertandang tau
Tengok2 kejayaan demi kejayaan diaorang
Cemburu yang bukan utk membunuh
Or nak hantar santau kat diaorang
macam yang orang "Kita" selalu buat tuh
Cemburu sebab aku rasa macam kalau diaorang boleh buat
Kenapa aku tak boleh buat?
 
Teringin nak jadi macam diaorang
Tapi idea tu tak ada
Aku tak ada kemahiran lain
selain kemahiran bunuh kafir hahaha (TUTUTUUTTTTT)
 
Kalau selidik2
Hobi aku selain beli belah, melancong, tgk wayang,movie,bc novel
tak ada pun satu hobi aku yg mendatangkan hasil
sumer kearah mengurangkan hasil
hi hi hi
 
So..
Aku rasa mcam nak cabar diri aku sendiri
nak buat / jadi mcm blogger2 yg berjaya tuh
sebab pendapatan pasif ni sikit-sikit
lama-lama jadi bukit
Betul tak??
 
*ps: selain tengah mengumpul duit nak beli LV ngan duit sendiri.. (baru ada RM352), aku nak jual something yang dari titik peluh aku sendiri.. korang rasa aku boleh ke?
 
 
 

8 comments:

e.l.i.s.s.m.i.e said...

ko nak jual apa?jangan jual body sudah.hahahahahahahahahaha.

Elyn said...

meh jual BD. tapi kene la try BD dulu hahahha

eiNa said...

jual used item aka bundle.. baju u ke baju beckam ke baju ayra ke..jgn baju kecik2 je dah la..ahahaa


i ingat slh masuk blog tadi..pftt..:P

izzahazfar said...

boleh la akak...kalau mau...jual la something2 yg best...zah teringin gak..tu yg buat sikit2 la ni

iem said...

yakin boleh!!! haha

J u l i a 。.゜✿ said...

tiara nak jual apa tiara ?
tiara paling suka buat apa ?
menjahit ada ?
crafting ke ?
tak pun tiara bukak blogshop lah.
stok baju gi amik kat jalan hang tuah nun.

YatieJay said...

Sama la kita ni....tapi tak tau nak jual apa. Sebab nampaknya kat tenet, semua benda dah dijual. Mak dengan bapak je tak de...har..har..harrr...

MAKCIK REHAN said...

mak mencah pon terlibat? huhuhuhu... kerastangan dik...keras...kalau tgok real hasil kerastgn tuh alahai....