Monday, March 22, 2010

Rutin sama ke tak sama?

Korang kat rumah ada timetable ke ? (jadual waktu)
ke korang arrange sendiri timetable
contoh:(applicable tuk hari cuti sabtu / ahad jerlah)
7.00 Laundy
7.30 Msk Breakfast
8.00 Mandi
8.30 Berak
9.00 Breakfast ngan husband dan baby
9.30 Tgk Tv / dvd
10.00  dan sebagainya malas nak taip pepanjang ekekee
 
Untuk aku memang takder jadual
ikut dan jer, yg mana sempat aku buat
(kalo monk ada lar kut **jeling elyn)
Rutin kalo sabtu
Aku buat laundry baju kitaorang dan ayra (4 kali pusingan tuh)
Pehtu kemas sikit2 jer
sebab kang sepah je balik
Tengok TV
Tunggu beckham balik keja
Then kuar dinner (lunch skip)
 
Then Ahad lak
selalunya masa untuk bermalas-malasan
Bangun pagi gosok gigi
tengok cd / dvd
pehtu siap2 pi brunch / soping / jalan-jalan
balik dekat2 nk magrib
then siap2 untuk hari esoknya MONDAY yang tak best..
 
Kalo rutin hari senin - jemaat
630pagi - 630 petang kat opis
7.00 - 11.00 kat umah takder xtvt pun , dulu leh ar kuar2 malam pi dinner tah mana2 tmpat even hari bekerja pun..
 
 
itu jer lah rutin harian
bosan kan?
korang camner?
 

4 comments:

~adeQ~ said...

samo lar kite...tapi skrg dah kurangkan aktiviti merayap hr ahad, try relax kat umah n memasak....lagi pulak baju berlambak nak kena lipat sebab sabtu dah basuh melambak....so boring kan...cemana nak suh beranak ramai...kalau diri sendiri pun tak terbela...hehehe...tetiba laks...

Elyn said...

same je rutin harian tu... cuma monk nyer lai details bile wat keje ekekekekek

MAKCIK REHAN said...

kdg2 tak sama.. hehehe.

YatieJay said...

Akak tak pernah ada rutin...semua go with the flow especially dah ada anak kecik ni.