Thursday, April 29, 2010

Pernah tak ?

Pernah tak sesekali korang nyer barang-barang habis serentak?
Lepas tu at the same time
Korang ada benda nak kena buat jugak bulan tuh
Macam kitaorang dah plan nak pi holiday.
So bajet $$ dah ke situ..

Maksudnya $$ untuk beli barang-barang yang habis tu tak dibajetkan

Aku dah kena nih...
  • Foundation Habis
  • Tetiba Kasut macam nak kena tukar tapak haus
  • Water heater rosak (kang tak mandi aku pepagi especially kalo kena mandi Junub hiks)
Tapi bajet tak ada langsung utk benda diatas.. kitaorg ni pakai sistem sampul, tau tak sistem sampul? lenkali ar aku ajar.. so nak tak nak kena tunggu lar..
Tak kan nak cancelled holiday kan? so lebih baik pakai bedak baby dan kasut takder tapak + mandi air sejuk daripada kena kuar bajet yang lebih....

So korang lak kalo jadi situasi kat atas, korang teruskan jugak ke walaupun bulan tu tak bajet? or camner?
Kalo korang famousity aku percaya korang mesti tak kisah bab2 camnih kan?korang mesti terus beli jer tak yah bajet2 ..


ekeke,,,





6 comments:

makcikrehan said...

kah kah kah kah...

ai tunggu org 'sponsor' buleh??

Elyn said...

aii pun nk tggu org sponsor!!!

Dong_Sanchai said...

nk jawab pernah ...hehhe..wat gelak pg nih2,

YatieJay said...

Akak tengah laluinya (tengah menghitung jam utk tunggu gaji masuk malam ni)

Bulan ni kebetulan bnyk betul unexpected things happened sampai buatkan akak tertunggu2 gaji masuk.

p/s : pakai bedak baby kalau bedak akak habis adalah perkara biasa...heheeee....

mummy_adam said...

tunggu gaji bulan depan plak.. holiday lg penting dr yg lain2 tu..hehe ;)

slyn said...

mmmm apa nak komen ehh? gaji bulan lepas baru guna bulan ni..