Friday, April 9, 2010

Bila tiba hari jumaat

Hari jumaat opis aku
Bukan rehat 2 jam pun
tapi kalo jadi dua jam
tu additional hours

Lunch tadi
Ternampak satu beauty house baru  bukak
atas dasar kesian
takder orang masuk kedai dia
aku pi lar jenguk
sekali kan..
Eyebrow trimmed RM 5 jer
Ok lar kan
Eyebrow aku mmg semak giler..
sebab utama
Beckham tak suka aku buat threadinng tu
dia cakap muka jadi garang
Aku pun susah nak cari yang pandai buat
entah kenapa kalau orang buat mesti senget..
maybe otot2 kat kening aku tu senget
or aku otak senget
entahlah..

Then tadi..
Aku ingat dia buat pakai pisau cukur lar as usual
sekali pakai benang da..
adus.. mengalir2 air mata
pedih siot
comot abih maskara ngan eyeliner aku

So kesimpulannya
Aku nak tolong promote nih
sesapa yang tau Bangunan thrifty lama kat depan Hilton PJ?
yang ada courts mamoth tu,
Ada satu kedai
JUE BEAUTY HOUSE
gi lar if nak buat any treatment
Facial aku tak suggest lar..sebab dia pakai produk aku pun tak pernah dengar
TANAHMERAH.. hiks

Tapi bab waxing
dia ada brazilian waxing tau..
korang kalo berani p lar cuba
Aku biarkan beckham jer yang buat brazilian waxing tu untuk aku..
ahaks...

Aku inagt nak buat kat ketiak tuh..
sekarang ni every 2 hari kena cukur
dia kata kalo dia buat.. at least sebulan baru naik
wallahualam
Tapi dia kata lagi
if akak nak buat waxing under arm nih..
Kena simpan panjang tau kak
jngan cukup seminggu
Imaginer lar korang
kalo tiap dua hari aku kena cukur
kalau seminggu?
mau beckham lari balik kampung kan?
hiks..

isk panjang pulak dah!


7 comments:

Elyn said...

u tanamera tu prodct mesia la. dh makin pemes.

eh utak trim bawah ke?? ekeke

e.l.i.s.s.m.i.e said...

tanamera dah makin glemer haper.aku x penah trim kening dari dulu sampai laa ni.seb baik tadak kening.heh

makcikrehan said...

tanahmerah? sumpah tak penah dgr. tanahmerh kelantan aku tau la.

masa kawin kena cabut kening, laki aku terus warning jgn nk cabut2 dah pasni. BURUK!

Mrs.R @ Emi said...

tanamera adala...kwn i ada pakai...
kening i jenis tebal*sin chan* tp mmg xbiasa cukur..kecuali masa tunang n nikah dulu :)

Kedai Borong Online said...
This comment has been removed by the author.
mummy_adam said...

tanamera.. xpernah dgr pun, tp menarik..kekeke..

Queens said...

Elyn -owhh.. hehehe..
trim bwh i soh beckham jer ..opss

Eliss - ms kawin ko trim tak? kening ko x semak ok lar

Makcikrehan - kak.. ekekeke tuh lah tiara pun 1st time dngar

MrsR - hahah tebal sinchan..cute tuh.. u pi lar trim tp dia pakai benang sakittt giler.. pi lar pi lar.. RM 5 jer

Mummyadam - Ena.. akak pun 1st time dgr..