Monday, April 12, 2010

Opis Politik is anywhere? agree?

Opis korang ada "opis politik"
Opis korang ada "orang gila kuasa rambut dawai"
Opis korang ada "orang gila pangkat kulit itam"

Tak ada?
Bertuahnya lah..

Opis aku ni
Memang gah berdentum dentam
Gaji tip top
Benefit berdengang dengung

Tapi.....
Ramai orang gila kuasa kat sini
memang tak layan
buat hal sndiri jer
tapi..
kadang2 terkena gak tempiasnya

Reception (kontrak basis yang pakai Bag LV tuh) kat opis aku ni
dah C A B U T
tak tahu kenapa..
so last week aku lak yg kena jadi reception kat depan
padahal orang lain boleh gelak-gelak sembang
aku juga yg buat keja menimbun ngna paper atas meja yang dia "orang gila kuasa rambut dawai"  soh aku jadi reception..

Sib baik aku dah confirm
So aku cakap "TAK NAK"
dengan tegas dan muka hitam
Lebeih hitam dari dia "kap lam ya nga"
mampus ar...
geng dia yg dok bersenang lenang tak nak lak dia suruh..

lepas aku dah geram tahap babi tuh.
ada lar aku terpikir positif
mungkin dia suruh aku..
sebab aku lawa so jadi front office kan depan tu better lar
ha ha ha..

tapi geram
nampak sangat lebihkan geng dia..
camner nak 1malaysia nih?
kalau ...
ntahlah..

ok ini entry luahan perasaan
kat opis korang camni gak ke?
penah tak puas hati ngan sapa2?






3 comments:

mummy_adam said...

sangat setuju.. bosan kan..

Putri_Aizat said...

tul...tul tul 1000x...kat opis aku pun camni...sumenyer bukan setakat pakai kipas lagi...dah pakai aircond dah...bayangkan betape ske membodeknyer...kita kene tekan orang ske bodek nih bermaharajalela...best seratus peratus tul...(tetibe meluahkan perasaan lak...neway nice blog...)

YatieJay said...

Hmmm..memang ada. Spesis ni di mana2 pun ada dan hadir dlm mcm2 rupa bentuk.

Kat opis lama akak semua jenis bangsa main opis politik ni. Dengar cerita siap melibatkan black magik lagi! Fuhhhh....memang sentiasa kena jaga 'adab sopan' or else dgn kita-kita sekali kena tempiasnya...