Thursday, November 19, 2009

Dia susah nak makan pulak dah



Budak busyuk nih
Susah sangat nak makan sekarang
Kena pujuk (paksa)makan!
Risau ar!!

Tapi kata PAED
It's normal for 1 year old babies..
Haih..
Mummy mana lar yg tak risau
if anak tak mau makankan?
Agaknya mcm tu lah my mom rasa kan
bila aku asik tak mo makan sebab nak DIET
hi hi hi

dulu kan..
masa aku preggy
dh gemok gedempol pun
my mom asik ckp aku kurus jer lagi
padahal dah 72kg dah tuh
now kan..
aku dh slim balik
start lar mymom bising
cakap aku kurus mcm pokok pinang
hiks..

korang ada problem anak tak mau makan tak?
apa korang buat??

10 comments:

zonaku said...

hehehee.. anak buah aku kalau makan ngn mummy mmg perang..

dia mkn kalau dah lama di dera x dpt susu.... then letak paktam depan mata dia.. abes la.. insyaallah..

n dia suka environment luar, kalau mkn di luar, mesti byk...

Elyn said...

hmm wafiq pun takmo mkn la skang.... agknyer baby bulan 7 peel camtu kot!!

e.l.i.s.s.m.i.e said...

anak aku pun sama..tapi umah pengasuh elok jer dier makan..ker aku msk tak sedap?

tulip said...

nabil tak pulak tak nak makan. pantang nampak semua benda nak makan.

Jiey^Mien said...

ian pun camtu gak..
letak mainan kat depan, dia leka2 sket, terus suap..
gitu la kalo nk abihkan bubur semangkuk..
:P

MAKCIK REHAN said...

betul. tak yah risau.mecah masa 1 year plus pon tak mau mkn, berat susah nk naik. skang dah nk dekat 3 tahun, badan dia mcm nk lawan mak dia. kejap dan padat isi dia!

peewittt... dah kuwos cam btg pinang, best siot!!

lin said...

dlu ada gak alami mslh cmni..tapi skrg tgk sara nye selera dh ada balik..cuba makan sama dia.bdk2 ni makan nk berkawan..mesti dia byk mkn.pastu tryla wt pelbagai menu diorg..diorg pn cm kite,cepat jemu.hehe

YatieJay said...

Naufal pun sejak masuk setahun hari tu susah nak mkn. Hari2 kena eksperimen bagi makan benda lain2 utk tengok yg mana satu dia suka. Adoiii...kalau maknya chef senang lah kan. Ni nak masak seminggu sekali utk family pun susah.

Cuba Tiara cari satu favourite food Ayra. Pastu kasik je dia makan tu hari2 sampai dia boring.

Si Naufal ni kegemaran dia Fettucini Carbonara kat Pizzahut tu. Mana ummi dia larat nak bagi hari2....rabak la purse!

oren... said...

takmo makan, takpe..as long dia punya graf pembesaran normal...

si naufal, makan mmg dasat, tapi grafnye semedang tak cukup zat..camano tuh????

Dong_Sanchai said...

khayla pon same ahh..agaknya mmg musim dia kot skrg. geram jugak kdg, bak kata alyn munkin bby bln 7 punye peel skrg kots