Sunday, July 4, 2010

Saya mengaku.. akhirnya walaupun semua dah tau

Yer saya nak mengaku..
Saya PEMALAS hiks..

Aku malas sidai baju + lipat baju
Korang mengaku tak?
Kalau lah ada mesin
Yan boleh lipat n sidai baju
Tapi aku dah jumpa satu penyelesaian
Sekarang tengah survey..
Survey harga lar
Bila nak beli.. lom tau lagi
yang penting kita survey dulu..



Ini gambar dari mana tak tau, aku google.. so credit to google. lar kan, orang y dlm gambar ni rajin jer sidai baju dlm umah tuh.. hehehehe
Aku nak cari dryer utk baju, bukan hairdryer..ms aku gi kedai survey ckp nak dryer..diaorg tunjuk HAIR DRYER nyampah tau..


Nih ha.. aku nak dryer ni ha..
Yang paling murah aku tengok kat JJ RM 1899
Brand electrolux..
tapi tak tanya lar kat orang tu lagi cmner nak pakai sumer
tapi imaginasi aku lak
kalo ada dryver ni senan keja
lepas basuh baju, sumbat sumer baju dlm dryer
pehtu terus leh angkat n lipat jer (kut berlipat)
Kut tak.. aku ronyok jer dlm bakul
hahahahaha..
korang mengaku?
So apa pendapat korang?
Sesiapa yang ada dryer ni
sila beri pendapat dan tunjuk ajar yer..

Semakin hari
zaman terknologi nih
semakin mudah semuanya
janji FULUS $$$$ mau teballll
RIAKNYA!!

6 comments:

zonaku said...

ko g try dobi self service.....

pasti ko akan tau cara guna lps tu....

aku bab basuh, sidai n angkat xder hal........

LIPAT!!! oh tidak!

Aku Bukan Bidadari said...

zona - hahaahh kat mana lar aku nk cari dobi selfservice kat lanagt nih.. ko tolong aku lipat lar bleh?

nanonano said...

amboi..ni serius betul2 mls nk jemur baju dah ni..
tggu siap kering je sumbat lam lemari trus,
itupun nak jugak cri mesin lipat baju,
hehe..
bg na je la tiara,
na ske lipat2 baju ni..
rasa cm puassss sgt,
tgk baju2 yg dah pakai bersih & wangi lps basuh,
lipat kemas2 nk susun lam lemari lak..
hehe ade ke org cmni?
:p

Aku Bukan Bidadari said...

huh! na takper ar rajin..tiaar ni pemalas..tiara kan dah ngaku tuh hehehe

YatieJay said...

Akak pun tak suka lipat baju. Husband akak rajin basuhkan baju, tapi pakej dia tak termasuk lipat baju. So....terpaksa la tunggu weekend utk settlekan segunung baju dlm bakul tu....

slyn said...

kalau google dapat mesin lipat baju... bagi tau ya!