Friday, October 2, 2009

Perasaan Sekarang Adalah Tidak Berapa Seronok



Bila aku cakap environment dn collegue tak friendly
Environment kerja mcm senyap jer
tak der hu ha hu ha gelak sini sana..
kerja kerja kerja..
pasal collegue lak..
Hmm..camner eh
aku dah sakit mulut senyum
tapi bila time lunch..
dia kuar tak ajak aku pun
hu hu hu sedih
mcm tak friendly..
Aku dulu kalau kat opis lama
kalau ada new comer
aku berbual2 gak ngan diaorg
haih....

so perasaan sekarang adalah tak berapa seronok
hmmmm
kalau aku gi company lagi satu......
Memang tak ada benefit langsung
even gaji banyak dari company sekarang cuma RM 150 jer..
korang rasa berbaloi ker?
selagi lom confirm aku tak leh claim any MC (kuar duit sndiri)
tapi persekitaran kerja aku assume (agak-agak) seronok ar sebab........
staff ada 13 orang jer..
berbanding sekrang staff ada 50++ orang..
Tapi aku takut..
jadi anjing ngan bayang-bayang
dah ada tulang kat mulut
kejar bayang-bayang dalam air
last-last apa pun tarak....

Kalau nak pikir masa depan
aku kena stay kat tempat tak seronok nih..
sebab company ni insyallah ada future
kalau company satu lagi tuhhhhhhhhhhhhh
hmmm business mcm ada tak ada..
haihhhhhhhhhhhhhhh

aku memang fail kalau bab memilih nih
sebab aku mcm tamak
nak dua-dua sekali

Itu jer lah luahan kali ni

hmm aku dah cuba jadi friendly
any tips utk bergaul ngan new collegue??
aku takut nk bersembang takut org ckp aku nyibok and byk mulut lak
aku takut nk approach org lain dulu takut org tak suka
aku takut nk ikut diaorg gi lunch sesama takut aku ni mengacau plan diaorang
so apa aku nak buat???

4 comments:

slyn said...

cakap lah... nak ikut pi lunch! buat muka selambe je... kalau tak pun, call I, kita pi lunch sama

YatieJay said...

Alah siannya dia! Kalau Tiara rasa tempat keja sekarang lebih menjamin masa depan better stay la. Tentang collegue tu, lama2 nanti ok lah tu.

Setuju dengan slyn, cuba tiara buat selamba mengoffer diri join diaorg lunch. Buat2 lah tanya "kat sini area mana makan sedap?"...lepas diaorg jawap Tiara tanyalah whether diaorg nak gi sana atau tak...pastu kata lah nak join diaorg.....

Take it easy ok?

chik star said...

klo as jdi tiara pon as segan
tpi yela kene la mulakan dulu
sebb kite org baru
:)

Chenta Hati said...

selalunya,

saya memang buat tak tau kat new comer.. tengok boleh pergi ke tidak dengan new comer tu. But dont worry, lama2 akan serasi bersama