Wednesday, September 16, 2009

Persiapan Ala kadar jer

Raya tak beberapa hari lagi nak menjelma
Bermakna..
Ramadhan dah nak pergi meninggalkan kita
Amalan?
wallahualam.. semoga segala amalan dibulan yg mulia ini diberkati dan diredhaiNYA..
sedihnya..

Persiapan raya kami ala kadar jer..
Bajet pun separuh daripada tahun sebelumnya
Rezeki ayra melimpah ruah..
Alhamdulillah
Kami tumpang rezeki tuh..

Dalam pada kurang mood nak raya
Shopping jugalah selai dua baju untuk ayra dan kami..
Tahun ni Aku 3 pasang baju jer (tak ada baju jalan2)
2 Kebaya 1 Kurung
Beckham lak 1 Jeans 3 Shirts n Kemeja
Ayra lak.....
Hmmmmmmmmmm hari raya ni mostly untuk budak-budak.. betul tak??
Tengok ajer gambar kat bawah

Stokin and kasut raya ayra.. serik nak pergi last minute shopping bawa ayra.. orang ramai giler!



Ini baju-baju raya ayra.. Banyyakkan?? Ini ada yang aku beli waktu warehouse sales, sogo sales, Birthday gift dari auntie macareena,auntie zona, tok mama mostly beli banyak baju untuk ayra..
2 Pasang baju kurung.. ada cerita disebalik baju kurung tu naper dua pasang.. tapi takper lain kali aku citer.. rasanya ELYN dah tau dah.. hiks.. (jgn bg tau tok mama ada 2 pasang baju kurung tauu)


Ini akunyer, as usual if raya.. ada lar bling2 sikit untuk aku..
(orang utara memang lagu nih kalo bleh gelang nak sampai siku ha ha ha)


Ini sapa punya? Ini daddy nyer klah..senang jer sekali harung sumer beli kat SOGO


Itu jer lah persiapan kami

*naper aku tak tunjuk baju raya aku?? tak suprise lar karang aku nak pi openhouse umah korang.. korangdh nampak / kenal baju kat blog ( ha ha ha sama ntah nak jemput aku)

11 comments:

azzamoro said...

banyaknyer baju raye ayraaaa......

Jiey^Mien said...

Uish.. Ni dah sakan ni..
Bukan ala kadar neh..
Slmt hr ry Tiara..
=)

~adeQ~ said...

heheheh...SELAMAT HARI RAYA...takde open house tahun nih, tapi mai ler umah kalau lalu kat area Sepang.....

nanonano said...

ntah,
sapa lah nk jemput die tu..
lalalallaa~



:p

Elyn said...

i x mo tgk baju tapi i nk tengok bling2........ pleaseeeee. i nk kepochi ni hihihi

MamaAimy said...

ala kadar mendanyer tuuu.... siap dgn bling2 baru lg.... hehe...

raya mai rmh aku yerr...

hot mama said...

slamat hari raya.. mai la umah am kat pokok sena.. tiara org utara rupanya..

uishh..siap ada bling2 bkan ala kadaq dah tu..hehe

salam kenal

Nina said...

lawanya stokin

tulip said...

banyak baju ayra...

YatieJay said...

Fuyooo...ada bling2 raya....mesti meghellipppp di pagi raya nooo...

Jiey^Mien said...

Selamat hari raya Tiara, Beckham & Ayra..

Ampun dan maaf dipinta andai ada salah dan silap dalam berbicara..

Salam Syawal,
Jiey-Mien-Rayyan