Thursday, August 19, 2010

Menanggung Kerja Orang

Esok start replace orang gi beranak
Honestly aku cakap
Aku tak happy
Tapi apa choice aku
Bos sendiri pun tak boleh nak backup
Aku cover bukan keja yang sikit-sikit
tapi keja yang besar-besar

tak ada bayaran pun
langsung walau sesen
kalo gomen
ada elaun tanggung kerja kan
ini langsung tak ada

alasan si rambut dawai tuh
"we not practise"
padahal sebelum ni
diaorang plan nak amik temp staff
ini lah nasib ku

korang pernah ganti kerja orang?
ada bayaran?
mesti ada kan..
korang buat dengan ikhlas?

sedih!
biler lar nak dpt offer kerja yang aku suka..

2 comments:

Lin said...

even gomen ada elaun tanggung keja tapi kt opis i tak practise cmtu psl bos kedeks..dia ckp apesalahnya tolong kawan..huhu

tulip said...

patut kene dapat sikit.