Friday, August 20, 2010

Mc Donalds Adalah Halal..

AMARAN : ENTRY NI TAKDER KEPENTINGAN POLITIK ATAU TAK DA BAYARAN ATAU MAKAN PERCUMA

Sekarang ni tengah kecoh PASAL
Mc Donalds tak halal,
Pasal daging tak di iktiraf oleh JAKIM
sana sini berblog tentang itu
status FB pun sama

Oleh itu aku yang korang memang tahu
suka MC D
berusaha mencari kebenaran
cecehhh...

Pada pukul 3.04PM 20/8/2010, saya telah call pihak JAKIM di no :TEL : 03-83150200
Dan bercakap dengan CIK SUE - dan beliau telah menjelaskan ISU MC DONALDS TELAH LAMA SELESAI< DAN MCDONALD ADALAH BERSTATUS HALAL.

ALHAMDULILLAH!

ok so kawan2.
malam ni boleh berbuka ngan BIG MAC

btw.. surat tu diemail oleh MANAGER MD kepada aku..
untuk kesasihan..

catatan : OTWC confirm lar tak halal..dah jumpa kaki katak and dah masuk berita siap saman menyaman ok.. yang tu confirm tak HALAL (btw aku dulu selalu minum kat OTWC ice blended dia terbaik, tapi ada kaki katak lar pulak dalam mee kicap tuh)


7 comments:

Mrs.R @ Emi said...

u.. i tempek link post blog nih kt status FB..u xmarah kan??kalo marah tgu raya nnt la i mtk maap yer :)

e.l.i.s.s.m.i.e said...

dah boleh makan mekdi tanpa was was laa pasni :)

iEfa said...

bahgiaa hidup ...dpt lunch murah :p

..nOj.. said...

lega. boleh la makan tanpa ragu2. nk mintak izin copy surat tu ek.

mek da ©™ said...

GCB!!!

podtim said...

sekadar bertanya...boleh tak u letak full scan surat tu...at least ade letterhead dari JAKIM...baru nmpk sahih pihak JAKIM ada hantar feedback ke pihak u..

Aku Bukan Bidadari said...

podtim - u baca tak posting i betul2? bilalak jakim hantar surat kat i?? btw? i pun nak tanya... u faham tak i tulis per?? surat tu dihantar oleh MANAGER MD... bukan JAKIM..tapi personally i dah call jakim, and bercakap ngan SUE tentang status mekdi.. and u can view JAKIM WEBSITE semalam ada kuarkan pasal status halal MEKDI....

utk yang lain2.. my pleasure amik lah copy ... tak der bayaran apa2.. dikenakan ha ha ha