Friday, January 14, 2011

Nak kurus, nak diet cara murah ajer tak yah beli PB


Dua tiga hari sudah kan
Aku sibok dok ngunyah cornflakes.
Lupa nak tunjuk gambar kotak..
Kan ramai nak diet..
Masuk 2011
Azam yang paling popular adalah mendietkan diri..
Bila cakap nak diet senang ajer
Tapi nak buat tuh..
Susahkannn?

Ni,, gambar cornflakes diet tuh.
Rasa manis madu
Aku buat makan macam kacang jer

*Nak diet murah/mudah/dan mmg nampak berkesan senang jer.. tapi susah nak realisasikan
Caranya langsung tak makan nasi..

Contoh Menu ya:

Pagi:
Telor/peanut butter/roti bakar/tosei /capati/Tuna SAndwich
Milo
Angur/buah apa2 lah

Sementara nak tunggu lunch.. (minum air kosong sebanyak mungkin)

Lunch
Laksa/mee sup/mihun sup/tomyam mehun/sandwich again pun leh
Buah-buah apajer tapi bukan mangga
Air: kosongggg takder nak iceblended ke apa ke..

Sementara nak tunggu balik umah lapar kan
sediakan biskut kering 4 segi tu, or else makan cornflakes diet tuh..
And air kosong bebanyakkk
Lapar jer minum air kosong tuh..
No coffee no tea no ice blended

Dinner
- Kalau tahan tak yah makan minum ajer or makan buahan (example: betik makan sebijik or smpai kenyang, tembikai,apple)
- Minum susu diet tuh.. sblm tido
(kalau tak tahan boleh lar amik sup2 ikan/sup sayur/makan sosej rebus/tuna/salad..)

Buat lah semingu x sentuh nasi.. insyallah.. badan koran rasa ringan. buat sebulan.. terus nampak maintain.. insyallah tapi kena kuat semangat lar sebab nasi memang sedap..

*Ditakdirkan kena pi kenduri ke apa ke.. jaga hati tuan rumah.. amik lauk ajer, n sayur sebanyak mungkin
**Minta tolong partner / spouse bagi semangat utk tak makan nasi, jangan korang masak.. pehtu sama melantak sekali..
*** Ingat nasi ingat badan berlemak..

Selamat mencuba..


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.


This email and any files transmitted with it are confidential and intended solely for the use of the individual or entity to whom they are addressed. If you receive this email in error, please delete the same and notify the sender.


5 comments:

Elyn said...

huwaaaa ayat last tu... kene ingat tiap kali nak makan!!

nanonano said...

tidakkkkkkk..sy dan nasi xblh dipisahkannnn, huhuhu

e.l.i.s.s.m.i.e said...

mcm bukan ko yang berkata2 :p

aku adalah gemok, tak per2..nanti aku mengandung, aku kuruskan badan dengan menetek dengan ekslusif :p

Queens said...

Elyn - u ada pak raleigh hehehe,.. mahall tu tau..

Na- nnti lepas bfeed baru leh wat diet ni skrang makan jer nasi..

Eliss-hehehe... menetek pun leh cepat kurus gak. yg penting kita happy kannn.. (ps.. tah biler nak jmpanya kan)

chik star said...

baik tiara !