Wednesday, December 1, 2010

Dan mungkin akan tukar lagi kah? harap2 tak lah penat!!!

Manusia..
Dalam hidup
tak boleh dapat semua yang dia nak..
kan?
 
Tak boleh sempurna
sebab kesempurnaan adalah hak allah..
 
Its happend again.
:( sedih nya lah..
Mungkin akan resign lagi...
tapi sapa nak amik aku kerja?
pi interbiew pun tak..
penat tau tak penat!!
 
tapi mengeluh pun tak guna
mungkin pengajaran
 
Aku kena tipu..
Dulu masa interview cakap ngan aku dapat insentive
sekurang-kurangnya RM 500 sebulan..
Lepas tu aku kan dah ada geng sembang
So aku.. pun tanya lah
u dah dapat insentive?
i tak sabar nak dapat insentive i nak soping
sekali dia cakap ngan aku
u nak soping apa?
aku cakap lar nak beli beg
RM500 kan???
sekali dia cakap..
 
u mimpi meh???
paling banyak pernah dapat RM100++ jer
haaaaaaaaaaaaaa
terngaga lar mulut aku..
*so sometimes better tak tau dari tau..
now aku dah rasa sakit hati..
 
lepas tu tak puas hati..
aku masuk dalam bilik orang yang amik aku kerja tu..
lepas tu.. dia tak jawab pertanyaan aku..
tapi kan..
aku DINASIHATKAN.. jangan kawann dengan orang yang aku tanya tadi tu..
faham tak??
sekarang aku tak boleh kawan ngan orang yang aku tanya tadi tu..
sebab takut bad influence untuk aku..
sebab orang tu selalu talk negative..
masalah sekarang
orang tu tak tipu aku
tapi dia yangtipu aku.....
sedih betul!!!!
 
susah betul nak jumpa kebahagiaan kat tempat kerja
naper nasib aku selalu camnih?
 
nasib baik..
gaji aku memang naik 10% ..
hari tu masa interview dia soh tolak ..sikit
sebab ada incentive
pungkok dia..
 
ya allah.. apakah ujian mu kali ini
aku redha..
 
*nak tukar kerja...susah nak masuk company ni
*aku tak mo tukar2 kerja..penat interview, penat nak build up trust,relationship..
*orang yang bw aku masuk tu..ex-collegue aku duluuu
 
** ini luahan hati jer...
 

4 comments:

Mrs.R @ Emi said...

be positive...hrp2 u dpr apa yg dijanjikan..sambil2 tu kalo rs xthn sila la cr keje lain :)

nanonano said...

humm cube amek mase skit tuk sesuaikan diri dlu..
mungkin lepas2 ni ade rezeki trgolek atas kesabaran itu ke? :)

nanonano said...
This comment has been removed by the author.
e.l.i.s.s.m.i.e said...

harap2 nanti btol laa dpt rm500 tu...