Thursday, December 23, 2010

Tolonglah..

Tolong lah..if was-was nak sebarkan
Call JAKIM 03-83150200
Bercakap dengan Cik Hannan dari JABATAN PEMANTAUN..
Insyallah diaorang akan jawab
semua soalan..

Aku bukan apa muskil
Kenapa ramai sangat yang masuk makan kat old town white coffee?
Yang sah - sah keluar berita/masuk sotkabar
Tak der sijil halal
dan jumpa kaki katak dalam mee kicap tu
Apa korang dah lupa ke ??

Aku bukan buat fitnah
aku sendiri suka minum ice blended kopi putih dia tuh.
RM9.50.. masa aku preggy dulu
hari2 minum tau tak..
kadang-kadang tengah malam kejut beckham
sampai lar ayra dah umur 1 tahun
pun kami selalu gi makan sana..

Tapi semenjak orang KITA jumpa kaki katak tuh..
Allah Hu Akbar..
selama ni memang depa buat tak kisah tentang halal haram nih..
depa tak hormat kita
as MUSLIM
sebab MUSLIM sendiri tak kisah
nak pi makan nak check halal ke tak

Depa bagi statement kat paper,.. / mahkamah
Yang halal hanyalah AIR diaorang..

As per cik hannan bagi tahu
"kami memang tak pernah keluarkan sijil halal
tapi air kat situ memang halal cuma sumber makanan adalah diragui..
saya nasihatkan puan..cari alternative kedai makan lain..setakat ni kopitiam yang halal adalah JONKER KOPITIAM"

Aku Kata:
Tapi cik, ada orang kata dah ada logo halal kat OTWC nih?

As per cik hannan..
"Puan pasti ke? kalau benar, boleh ambil gambar dan email kepada kami?sebab logo halal JAKIM adalah berbeza..puan
tengok kat dalam website kami.. "

Aku kata:
Insyallah.. nanti kalau ada masa i will

aku sendiri tak tau ujudnya jonker kopitiam nih..
so friends..
jom.. check logo halal .. yang betul

*Aku pernah makan mee kicap tu.. allah!!


6 comments:

MRS. K said...

pernah makan sekali jer OTWC. makan sandwic.. lepas tu baru tau dapat emel yang otwc tak halal...

then, memang tak makan dah kat situ

MRS. K said...

mintak izin copy utk share dengan kawan2.. tengs..

Queens said...

Mrs. K.. tak yah minta izin.. :) kadang2 kita tak percaya email kan.. mcm tiar penah dpt email mekdi tak halal, tiara x puas hati call jakim terus.. alhamdulillah Mc Donald..adalah halal.. so dah denar terang jelas dan nyata.. baru lah puas hati..

mekdi kan makanan kegemaran tiara..

Elyn said...

i dulu pun masa tgh pregkan wafiq hari2 kalau bule nk mkn mee kari die!! sejak tau pasal status ni mmg dh x jejak....

MamaAimy said...

alamak br hr tu g mkn...hu hu rs nk muntah blk... x penah dpt email..huhu

Mrs.R @ Emi said...

sama la..xjejak dh ke kopitiam tu..n mana2 kopitiam..sbb was2 la..
bnci btol dgn bangsa sndri yg xreti nk jaga halal haram mkanan yg msk perut