Thursday, December 16, 2010

Allah permudahkan..

I dont know how to start this..
Aku tak tahu camner nak mulakan...
Sebab kalau boleh aku tak mo ingat,
tak mau lakar cerita
sebab aku tak suka kenang yang pahit-pahit..

9 December 2010,
Ayra kena admitted..
SEbab demam tak kebah-kebah
eventho aku ulang alik klinik dah 2 kali
Ayra demam start on 2/12/2010
Kejap ok kejap demam
Sampai makan tak lalu
tak mau minum susu
lembik sangat anak aku
ok start sedih (hati mcm kaca)
dipendekkan cerita
aku bawa gi spital
kena tahan ..
and doktor amik darah..
disahkan VIRAL FEVER

3 hari 2 malam..
masuk antibiotik..
masuk air 4 botol
sebab ayra mmg lemah sangat
Alhamdulillah
ayra getting better..

Aku bersyukur sangat-sangat..
3 Hari 2 Malam
Total Bil Hospital RM2999
Duduk bilik single mcm check in hotel pulak
and tetambah bersyukur
Aku ada agen insuran yang sangat dipercayai
dari hari pertama aku masuk wad
Aku tak tau nak buat camner
Aku call dia.. dia cakap just show ur Insurance Card kat admission counter
yang lain insurance will settle
macam tak percaya semudah itu?

Yup, memang semudah tu..
Aku just bayar 10% dari total bil..
dan bayaran 10% tu aku akan dapat balik
dari elaun bilik RM200 x 3 hari..
maknanya satu sen pun aku tak payah keluar kan?
Alhamdulillah allah permudahkan

Kalaulah aku tak der insurance
dengan aku yang baru masuk kerja
gaji last month november baru dapat separuh ajer
kalau kena bayar duit sendiri
tak tau lar camana?
allah hu akhbar

Aku tulis ni bukan dapat apa-apa
just nak bagi korang pengajaran kat sini
we dont know what will happen masa depan..
Dulu maybe insurance tak penting kan
sebab hospital kerajaan kan ada
tapi dengan service yang diaorang bagi
korang rasa camana??

Bagi korang yang ada insurance,,
please check agen korang tu betul2 ke boleh pakai
if call berangkat ke telefon?
if sms berjawab ke?
jangan bila kita susah ..
call agen langsung tak berjawab

CONTACT NO: NAF - 017-3413043

owh ya..
aku just bayar Not more than RM100 sebulan jer utk AYRA
tapi agen aku tetap layan aku macam aku bayar RM500 sebulan
alhamdulillah..

Bagi yang nak cari insurance
aku memang syor sangat...
agen aku ni..
AKU TEKAN KAN LAGI..
AKU TAK DAPAT SATU SEN APA PUN.. DENGAN LETAK CONTACT AGEN NI
AND AKU BUKAN AGEN INSURANCE

kalau korang segan nak contact dia. just email aku ayzan_ctm@yahoo.com
aku akan soh dia contact korang segera!!

percayalah.. berbaloi and can trust!

CONTACT NO: NAF - 017-3413043

 





4 comments:

chik star said...

alhamdulillah ayra sihat.
tiara kwan opis as pon ank die kene viral fever gk baru2 ni..

humm as pon tgh servey insurans tok ank jugk.

nanonano said...

owhhh insurans pe tiara amek tu?

mommysarah said...

insurans apa tu yer?

YatieJay said...

Dah lama tak jenguk blog, tau pasal Ayra demam pun kat fb. Tapi tak taulak dia kena viral fever....apa bezanya dgn demam biasa tu ye?