Tuesday, June 1, 2010

Bila jadi macam nih

Bila jadi macam nih
Meluap2 rasa nak amik maid..
Nak 24/7 Ayra dok umah sendiri
Tapi maid sekarang
satu sen pun tak boleh pakai
semua aku buat survey
semua menyusahkan dari menyenangkan

alternative lain
amik maid dari china, kemboja,myanmar..
tapi tak pernah lak orang melayu amik depa2 ni
so takder survey dari kawan2 aku
cuba bosses kat sini
ada sorang tu amik dari philippines
dia ckp dh 2 tahun
so far so goods
tapiiiiiii
anak dia 3 orang
RM900/month
Bayar kat agen 8K ke lebey kurang camtuh
bayangkan..
berbaloi ar 3 anak kan
aku sorang anak..
adakah aku patut menambah anak

ecechhhhhhhhhhhh
menjilat ludah sendiri nampaknya..
ekekeke..

Akan dipikirkan pakai maid selain indon nih
any comment gals..
kut2 korang ada yang pakai maid selain indon neh?


7 comments:

makcikrehan said...

mungkin tak sedap didengar... tp dulu-dulu ramai yg buat mcm ni.

ambik andartu [unmarried ladies yang dah tua - 40 something maybe] kat kampung2, tp yang molek perangai, ada pegangan agama yg bagus. Orang melayu kitani, kalau kena gaya... boleh buat mcm saudara sendiri. andartuni kdg2 hidup terbuang, kesian... masa mak ayah ada depa jaga mak ayah. tp bila mak ayah dah takde, adik-beradik buat tak pandang jer kat depa. so, kalau kita bagi shelter and food and clothes kat depa [plus gaji semestinya] mungkin depa rasa dihargai.

Aku Bukan Bidadari said...

kak..
macam best jer cadangan tu
hmmm

thanks kak,
akak serik ke amik maid kak?

nanonano said...

uits,
awat neh??
tu la better amek org kita..

tulip said...

tak payah maid la.. lg pun baru sorang. nanti dh ramai baru pakai maid. mlm td tgk kat tv3 maid org tu ludah dlm masakan. takut la pulak. tapi kalau kena gaya mungkin dpt yg baik2.

YatieJay said...

Kat berita semalam tunjuk, maid filipina kantoi dgn cctv majikan tengah meludah dalam masakan utk dihidangkan kat majikan. Kononnya nak kasik "mesra"....yuck!!!

So, kalau nak pilih maid...pilih yg baik2 ye dik...

oren said...

org kat area umah akak nih amik maid org kemboja..nasib dia dpt yg rajin dan baik..tudung tak lekang, mop lantai smpai 3x sehari..

dia ada offer kat kami, tapi susahlah :P mmg jenis susah nak percaya kat org..

mummy_adam said...

kak, kalo ada sumber2 org local yg nak jd ala2 maid..sila lah jd agent k..hehe ;)

susahlah xde maid, baju dh sebulan xbergosok, stock baju yg dh gosok makin merosot nie..hehe