Thursday, May 13, 2010

Surau

Merujuk entri dilla.. Surau Haunted
Tadi terpikri nak update blog camnih
Actually masa aku mula2 masuk
dah terasa sedih dah
sebab ms dulu kat opis lama
even company tu chinese majoriti
tapi diaorg tak kisah if aku nak solat dalam bilik meeting
Tapi kat sini not prohibited..
Takut occupied.. kalo nak meeting kang
disuruh pi surau yg disediakan
Imagine 20 company
share satu surau..
yang sekangkang kucing..

Kalau sekangkang kucing takper
kalau bersih
Nih..
kat situ lar
cleaner2 tido
makan
tukar baju
makeup2
citer pasal cowok2
kekeke..
Tapi yang pelik
surau lelaki bersihhh jer
besar jer..
kenapa eh??
kenapa surau perempuan kecik?

Anyway...
Dila leh compare ngan surau tmpat dila
ngan akak..
mana lagi teruk
tapi..
sebenarnya tu bukan alasan untuk tak solat kan?
zaman nabi2 lagi susah nak solat..
ahaks.

just nak share ngan korang jer..






4 comments:

Anasfadilah said...

surau tempat dila ada karpet la tapi..hahaha

ingat store gambar first tadi

¥ α Ŋ α Đ z µ £ said...

tiara kena tag.. jgn marah.. masuk contest ye..

mummy_adam said...

teruk nyer.. halau jer minah2 indon tu, suh diorg lepak kat tempat lain.. (skrg da jd anti-indon..haha)

YatieJay said...

Waduh ibuk...bila mau diupdate blognya.... ; )

Btw, pasal surau ni, kat opis akak kitaorg semayang celah2 kabinet filing aje. Suraunya jauh sangat, kalau bnyk kerja tak koser nak jalan jauh2 sedangkan kalau semayang celah kabinet tu tak sampai 20 minit dah settle. Kalau gi kat surau lak amik masa 40 minit. Permohonan utk surau kedua kat area office masih pending....maklumlah, owner bukan muslim. Manalah dia nak paham, kan?